Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Opvoeden 12 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips van andere ouders zorg je ervoor dat jouw kind groenten binnen krijgt

Kijken jouw kinderen vaak ook argwanend naar die ‘groene’ dingen die je op tafel zet s avonds? Voor veel ouders is het een uitdaging om hun kinderen gezond te laten eten. Daarom delen deze ouders hun geheime tips waarmee ze hun kinderen tóch groenten laten eten.

Het ene kind heeft er meer “last” van dan het andere, maar er zijn bijna geen ouders die dit probleem niet kennen. De één lust alleen geen broccoli, de ander lust helemaal niets wat gezond is. Hoe krijg je het dan toch voor elkaar dat er wat groenten naar binnen gaat?

Hoe laat jij je kind gezond eten?

Deze ouders delen hun gouden tips met je.

1. Knoflook en olie

Nina: “Wij zitten altijd met z’n allen aan tafel en zien het eten als een gezellig moment van de dag. Ik kook altijd met verse ingrediënten, veel knoflook en olijfolie en ze lusten gelukkig alles! En als ouders zeggen we ook altijd dat het lekker is, wat we eten. De kinderen nemen dat over.”

2. Met hun handen

Rianne: “Laat kinderen op jonge leeftijd kennis maken met groenten. Laat ze desnoods met hun handen eten, zodat ze via alle zintuigen groenten ontdekken.”

3. Kiezen en helpen

Laura: “Ik zorg altijd voor genoeg groente in huis en geef mijn kids tussendoor een worteltje, een stukje komkommer of snoeptomaatjes. Daarnaast laten kiezen, worteltjes of bloemkool, en dan laten ‘helpen’ met koken. Werkt bij ons perfect!”

4. Popeye

Tim: “Helaas eten onze kinderen weinig groenten en fruit. De oudste gaat nu langzaam overstag, omdat ik steeds zeg dat je er erg sterk van wordt. En als je streven ‘de sterkste jongen van de klas’ is…”

5. Groene patatjes

Sacha: “Wij maken van groenten eten een klein feestje en veranderen de groenten in krokodillen-eitjes, groene patatjes en groene soep.”

6. Verstoppen

Linda:”Wanneer we pasta eten verstop ik altijd groenten zoals wortel in de saus, ik pureer de gekookte wortel gewoon samen met de tomatensaus. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen.”

Is jouw kind een moeilijke eter? Deze 20 tips van andere ouders kunnen je helpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.