Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Handig in dure tijden! 6 tips om de leukste tweedehands kinderkleding te scoren

Kinderen, ze groeien als kool en dat betekent regelmatig een nieuwe garderobe aanschaffen. Kostbaar én niet zo milieuvriendelijk. Gelukkig kun je tegenwoordig ook de mooiste items heel simpel tweedehands kopen. Ideaal, zeker in deze dure tijd! Wij geven je zes tips om de leukste tweedehands kinderkleding te scoren.

Tweedehands kleding, de een vindt het niets, de ander vindt het geweldig. Hoe dan ook is tweedehands kleding allang niet meer alleen voor de minder bedeelden, want tweedehands shoppen is onder moeders hartstikke hip.

Tweedehands kinderkleding scoren

Wil jij de pareltjes vinden? Zo doe je het.

1. Zoekopdracht instellen

Marktplaats is natuurlijk the place to be als het gaat om alles wat tweedehands is. Om te voorkomen dat je dagelijks uren alle foto’s zit af te struinen kun je eenvoudig zoekopdrachten instellen voor bijvoorbeeld je favoriete merken of voor de kledingmaat van je kind. Je krijgt dan automatisch een melding via de mail en de app als er nieuwe advertenties zijn geplaatst die voldoen aan jouw zoekopdracht. Handig!

2. Andere advertenties

Heb jij een leuk item gevonden op Marktplaats? Kijk dan ook eens bij de andere advertenties van de verkoper. Meestal verkopen mensen in één keer meerdere items in dezelfde maten, en als iemand dezelfde smaak heeft als jij zit er wellicht nog meer leuks tussen!

3. #kastjevan

Zit je op Instagram? Zoek dan eens op #kastjevan. Zo vind je eenvoudig leuke kinderkleding van mede-instagrammers. Als je iemand hebt gevonden met jouw stijl en de juiste maten kun je het account volgen en zo krijg je het automatisch te zien als diegene weer wat nieuws verkoopt!

4. Influencers

Volg jij bepaalde moeders op Instagram waarvan de kinderen er altijd geweldig bij lopen? Sommige influencers verkopen hun kleertjes ook af en toe via Instagram. Goed om in de gaten te houden dus!

5. Tweedehands winkels

Tegenwoordig zijn er in veel grote steden ook “hippe” tweedehands kinderkleding winkels. Zij kopen alleen kleding van bepaalde merken zodat het aanbod altijd helemaal volgens de laatste mode is. Woon jij niet in zo’n grote stad? Vaak zitten deze kledingwinkels ook op social media en sturen ze hun kleding graag naar je op.

6. IJ-hallen

Alle coole mama’s verzamelen zich op de grootste tweedehandsmarkt van ons land. Hier struin je nog lekker ouderwets langs de kraampjes en moet je af en toe goed zoeken naar verborgen schatten. Maar vaak kom je met veel moois thuis. Tip: wees er vroeg bij! 

Wil jouw puber alleen nog maar dure merkkleding dragen? 5x creatieve oplossingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.