Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 16 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Wat is Poppy Playtime? Alles wat je als ouder wilt weten over deze game

Als je kinderen hebt op de basisschool dan heb je er ongetwijfeld over gehoord: Poppy Playtime. Klinkt het niet bekend? Dan heb je vast wél gehoord van het immens populaire karakter uit deze game: Huggy Wuggy. Ook buiten de game, op social media en in Roblox bijvoorbeeld, is Huggy Wuggy namelijk populair. Alleen wat is het eigenlijk voor een spel waar hij uit voort is gekomen? Waar moet je als ouder op letten? En voor welke leeftijd is Poppy Playtime geschikt? Wij vertellen je er alles over.

In één zin is Poppy Playtime een horror en puzzelspel waarin je moet ontsnappen uit een speelgoedfabriek. Een eng monster (Huggy Wuggy) zit ondertussen achter je aan.

Wat is Poppy Playtime?

Als je Poppy Playtime speelt dan kruip je in de rol van een voormalig medewerker van de inmiddels gesloten en verlaten Playtime Co. Speelgoedfabriek. Je loopt rond in de oude fabriek waar tien jaar geleden al het personeel verdwenen is. In dit spel moet je puzzels oplossen en zorgen dat je niet te grazen genomen wordt door tot leven gekomen speelgoedfiguren. Huggy Wuggy is één van die angstaanjagende figuren. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog zijn roze ‘zusje’ Kissy Missy.

Het spel is met recht een horrorgame te noemen, want Huggy Wuggy is dus niet zo schattig als hij eruit ziet. In het spel ontpopt hij zich al gauw tot een moordlustig monster dat je op de hielen zit, om je te grijpen en je de stuipen op het lijf te jagen. En als hij de kans krijgt je dood te knuffelen…

Het spel is verkrijgbaar via de Google Play Store en Steam.

Voor welke leeftijd is Poppy Playtime?

Het spel Poppy Playtime heeft volgens Kijkwijzer een PEGI-advies van twaalf jaar of ouder. Dat betekent dat het spel voor kinderen jonger dan twaalf jaar niet geschikt is. “Er zitten enge geluiden in het donkere spel, en Huggy Wuggy kan plots verschijnen en spelers laten schrikken. Ook kun je Huggy Wuggy verwonden, waarbij dan wat bloed te zien is”, is te lezen op de site van Kijkwijzer. Naast dat het spel dus erg eng is is het ook nog eens ingewikkeld voor jonge kinderen.

Ook als je kind wél twaalf is kan Poppy Playtime nog steeds een heftige game zijn om te spelen. Zeker als jouw kind snel angstig is of absoluut niet van spanning en horror houdt.

Huggy Wuggy

Ook als je kind geen Poppy Playtime speelt, is er een grote kans dat hij het hoofdkarakter Huggy Wuggy wel kent. Huggy Wuggy is wereldwijd op dit moment namelijk heel populair. En dat betekent dat kinderen dit figuur overal tegen kunnen komen.

Zo is Huggy Wuggy op YouTube te vinden met verschillende liedjes. Die overigens vaak gaan over doodknuffelen en dus ook niet zo geschikt zijn voor kinderen. Daarnaast staat TikTok vol met filmpjes met stukjes uit het spel en ook op de populaire spelletjessite Roblox zijn veel spelletjes te vinden die verwijzen naar het spel Poppy Playtime. Daarnaast is er veel merchandise te koop van Huggy Wuggy, vooral de knuffels zijn erg populair en zijn bijvoorbeeld ook te winnen op de kermis.

Wil je alles weten over het verhaal achter Huggy Wuggy? Dat lees je hier.

Aandachtspunten voor jou als ouder

  • Het gaat hier om een horrorspel, bedenk dus goed of dit geschikt is voor jouw tiener. Kijk eventueel via YouTube hoe anderen Poppy Playtime spelen, zodat je een goed beeld krijgt van het spel.
  • Je kind weet misschien niet dat Huggy Wuggy uit een horrorgame komt, waarschuw hem of haar daarom dat sommige beelden, op social media bijvoorbeeld, eng kunnen zijn.

Wat is Rocket League? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.