Lisa van den Akker
Lisa van den Akker School 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

5x type ouders die je tegenkomt bij het kerstdiner (of ontbijt) op school

Komende week staat het voor veel ouders op het programma, het kerstdiner of kerstontbijt op school. Kinderen in feestelijke kleding (of een foute kersttrui) naar school, met bord, bestek, beker én natuurlijk iets te eten of te drinken, zodat de hongerige kids hun buikjes goed kunnen vullen.

Dat eten zorgt alleen ieder jaar weer voor terugkerende situaties. Zo zijn er ouders die er he-le-maal voor gaan en zich uitsloven in de keuken, maar ook ouders die daar totáál geen zin in hebben.

Type ouders bij het kerstdiner op school

Wij zijn benieuwd welk type jij bent én of je ze allemaal herkent.

1. De uitsloverige moeder

Ze is vaak klassenmoeder, stuurt graag reminders in de groepsapp en meldt zich altijd als eerste aan om te helpen met iedere activiteit. Ja, deze moeder is wel een klein beetje een uitslover. Logisch dus dat ze bij het kerstdiner komt opdraven met een Pinterest-waardig culinair hoogstandje. Of het lekker is, dat is een tweede, maar het ziet er in ieder geval goed uit.

2. De makkelijke moeder

Of het nu is omdat ze veertig uur per week werkt, omdat ze vijf kinderen heeft of gewoon omdat ze lui is. Deze moeder kiest de makkelijke weg. Voorverpakte Luikse wafels? Helemaal top! Pak chocolademelk? Misschien nog wel beter. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, dat is zeker haar motto.

3. De vergeetachtige moeder

Oeps, is er vanavond een kerstdiner? Ik heb die intekenlijst helemaal gemist, is er nog iets dat ik kan meenemen? Tja, er is er altijd wel eentje bij die de memo totaal heeft gemist. En ja, het zijn vaak dezelfde. Ze gooit nog snel even een bak snoeptomaatjes of wat gesneden komkommers in een kom, en that’s it. Veel plezier lieverd!

4. De bestellende moeder

Laten we eerlijk zijn, niet iedere moeder is een keukenprinses. Dus wat doe je als je niet kunt koken en toch iets leuks wil meenemen? Dan bestel je het natuurlijk. Sushi voor de hele klas? Geen probleem voor deze mama. En oké, misschien doet ze het ook een beetje om te laten zien dat ze wel van een luxe leventje houdt. Je hebt immers werkpaarden en showpony’s, toch?

5. De klassieke moeder

Knakworstjes in bladerdeeg, groente- of fruitspiesjes of mini-pizza’s. Er zijn behoorlijk wat klassiekers als het aankomt op het kerstdiner op school. Sommige ouders kiezen daarom bewust voor de veilige weg en staan vooraan om hun eigen beproefde klassieker als eerste op de intekenlijst te schrijven. En waag het niet om hetzelfde te maken!

Lekker voor de kids! #2 hotdogs in een krokant jasje (pretzel-dogs)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.