Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 24 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

De leukste uitjes voor echte dinosaurus liefhebbers

Is jouw mini een echte dino liefhebber? Kent hij of zij alle dinonamen uit het hoofd én weet je kind je ook nog te vertellen of het een carnivoor of herbivoor is? Dan is het tijd om je kleine avonturier mee te nemen naar een van deze musea of parken waar dinosauriërs centraal staan. Wij zetten de leukste uitjes voor dinosaurus fanaten op een rij.

Je kind zal zich in deze parken en musea voor even Freek Vonk voelen. Van zelf fossielen opgraven tot oog in oog staan met een levensgroot T-rex skelet: dit zijn de allerleukste uitjes die dino liefhebbers echt gezien moeten hebben.

De leukste uitjes voor dinosaurus fans

Hiermee is jouw kleine archeoloog vast helemaal in zijn nopjes.

Naturalis in Leiden

Iedereen kijkt z’n ogen uit bij museum Naturalis in Leiden. Of je nu 4 jaar bent of 40 jaar. Het museum is tegelijkertijd een onderzoeksinstituut en je kunt hier dan ook onderzoekers die fossielen prepareren live aan het werk zien. Daarnaast is er een zaal met enorme dinosaurusskeletten, sommige skeletten zijn uit wel honderden dino’s bij elkaar gezocht en gepuzzeld. En natuurlijk staat de bekendste T-rex Trix hier ook al jaren: een van de meest complete en best bewaarde T-rex skeletten die er zijn. Ook is er bij Naturalis veel te zien en te leren over de IJstijd, over mineralen en edelstenen, staan er veel opgezette dieren en leer je er van alles over de dood.

Dinoland in Zwolle

In Dinoland bewonder je meer dan honderd levensgrote dino’s langs het speciale dinopad. Ook kan je meedoen aan een speurtocht tussen de dinosaurussen met leuke opdracht en puzzels om uit te voeren. In het paleolab ben jij de paleontoloog en ga je op zoek naar goud, edelstenen en fossielen. Met een beetje geluk kraak je een glinsterende geode en hak je een dino uit een ei. Ben je nog niet klaar met het vinden van dinosaurussen? Help de medewerkers van het park dan met het uitgraven van een enorm T-rex skelet die onder het zand bedolven ligt.

Dino Experience Park in Gouda

Bij het Dino Experience Park ben jij een echte ranger die op avontuur gaat en eeuwenoude dino’s ontdekt onderweg. Er zijn wel zeventig dino’s die je tegen kan komen tijdens je ontdekkingsreis. Bij de ingang van het park ontvang je een ranger paspoort waar je vragen in kan beantwoorden tijdens je reis, aan het einde ontvang je een leuke verrassing. In de Danger Zone staat een levensechte T-rex, durf je een kijkje te nemen? Ook is er een heus goudzoekersdorp waar je op zoek kan naar goudklompjes en edelstenen en er geldt: wat je vindt mag je houden en mee naar huis nemen.

Oertijd museum in Boxtel

In het Oertijd museum beleef je het verleden en wandel je tussen levensechte dino’s uit verschillende tijdperken. Het is het grootste geologisch museum van Nederland. Er is ook een museumtuin, de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met planten en bomen die al heel lang bestaan, nog voordat mensen bestonden. Kijk goed om je heen, want het kan zomaar zijn dat er opeens een reusachtige dino voor je staat. Ook vind je hier allemaal andere verschillende soorten dieren uit de oertijd.

Historyland in Hellevoetsluis

Je waant je voor even in Jurrassic Parc als je Historyland binnenloopt. Je loopt namelijk zo een paar levensgrote dinosaurussen tegen het lijf. Verder kan je fossielen van dino’s bekijken waaronder poten, tanden en dino-eieren. Daarnaast bewonder je hier ook veel andere dieren uit eerdere tijdperken, zoals de sabeltandkat, de mammoet, de wolharige neushoorn en grottenbeer. Allemaal dieren die inmiddels zijn uitgestorven dus. Ook kan je in het park je eigen fossiel opgraven uit de grond en in het Goudzoekersdorp zoek je naar goud en edelstenen die je mee mag nemen naar huis.

Dierenpark Amersfoort

Dit dierenpark is niet alleen een dierentuin vol leeuwen, apen en giraffes, maar er is ook een heus Dinopark in Dierenpark Amersfoort. Van een T-rex tot een Brachiosaurus met z’n lange nek tot een vliegende Pterodactylus en een Albertosaurus: je komt ze allemaal tegen als je op avontuur gaat in het park. Er schijnen zelfs een paar levende dino’s rond te dwalen tussen de bomen van het park…

Lees ook:

Activiteiten voor kinderen: 5 x de leukste en leerzaamste uitjes met je kroost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.