Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 12 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Kris (27): ‘De vader van mijn zoontje is een onbekende vakantieliefde’

Ben je lekker op vakantie met vriendinnen, kom je een superleuke jongen tegen waar het mee klikt. Jullie hebben een leuke avond en nacht, maar daarna scheiden jullie wegen weer en kijk je slechts terug op een wilde nacht met een vakantieliefde. Het overkwam Kris (27), alleen denkt zij nog wel vaker terug aan haar (onbekende) Spaanse lover, want ze heeft een kind van hem.

Kris (27): “Vijf jaar geleden was het, ik ging een lang weekend weg naar Barcelona met twee vriendinnen. Wat keken we hier naar uit! De hele weg ernaartoe kletsten we over van alles en nog wat. We waren al jaren vriendinnen van elkaar, maar zagen elkaar niet heel vaak meer. Dit was dus echt iets waar we allemaal heel veel zin in hadden. Eenmaal aangekomen in het hotel, hebben we ons omgekleed en zijn we naar het strand gegaan.

We trokken de aandacht met z’n drietjes

Na nog veel meer kletsen en genieten van de zon en drankjes, besloten we natuurlijk tapas te gaan eten in een plaatselijk barretje. Het eten was er heerlijk en voldaan liepen we terug naar onze hotelkamer. Daar namen we een douche, maakten we ons op en deden we onze mooiste outfits aan, want het was tijd om te gaan stappen. Mijn vriendin had geregeld dat we op een gastenlijst stonden van een club waar je niet zo maar in komt, dus daar besloten we als eerste naartoe te gaan. Het was er druk, maar gezellig. Er hing een fijne, relaxte sfeer en we mengden ons als snel met een cocktail tussen de mensen. We trokken de aandacht, zo met z’n drietjes, en daar genoten we zeker van.

Er kwam een jongen bij me staan en die begon met mij te dansen. Na een tijdje vroeg hij of ik wat wilde drinken aan de bar met hem. We raakten aan de praat en dat was heel gezellig. Mijn vriendinnen kwamen af en toe checken of alles goed was. Op een gegeven moment ging ik weer naar mijn vriendinnen en dansten we tot in de late uurtjes. Toen vonden we het wel weer tijd om naar het hotel te gaan. De jongen zag dat we weg wilden gaan en hij vroeg of hij mee mocht lopen. Dat vonden we prima, we wilden toch nog even over het strand wandelen voordat we naar het hotel zouden lopen.

Mijn vriendinnen liep voorop, wij samen erachter. Weer was het heel gezellig, hij kon leuk vertellen over het leven in Spanje. Hij kwam niet uit Barcelona, maar verbleef er een weekje voor zijn werk. Zijn hotel bleek vlakbij ons hotel te zijn en hij vroeg of ik nog wat wilde drinken bij hem. Dat wilde ik wel en ik sprak af met mijn vriendinnen dat ik contact met ze zou houden. Ik ging met hem mee en van het een kwam het ander. Hij was een leuke vakantieliefde en we hadden een fijne nacht, maar daarna was het weer tijd voor de meiden.

Zwanger?! Dat moest van mijn onbekende vakantieliefde zijn

Een paar maanden later voelde ik me snel moe, ik had weinig energie, last van mijn buik die ‘s avonds opeens vaak opgezet was en sommige dingen smaakten me niet meer. Ik snapte er niks van en besloot de huisarts eens te bellen, ook al waren de klachten vaag. De assistent aan de telefoon vroeg naar mijn klachten toen ik een afspraak wilde maken en toen ik een opsomming had gedaan vroeg ze of ik niet zwanger kon zijn. Ik schrok me rot, zwanger?! Ik moest even nadenken en toen kwam het tripje naar Barcelona natuurlijk in mijn gedachten en dan vooral die ene nacht met m’n vakantieliefde… Ze adviseerde eerst maar eens een zwangerschapstest te doen en ze zou dan later even terug bellen.

Bijna in shock hing ik de telefoon op. Een zwangerschap?! Nu ze dat zo gezegd had, vond ik de ‘symptomen’ inderdaad wel passen, maar ik heb hier geen moment aan gedacht. We hebben het veilig gedaan. Toch? Ik ging aan mezelf twijfelen en haalde meteen een zwangerschapstest bij de drogist. Het moment van de waarheid, wat een spanning. Na een paar minuten keek ik en ja hoor, daar was de uitslag: zwanger. Even wist ik niet of ik moest lachen of huilen, dus deed ik het beide maar. Maar wat nu… Ik wist niet eens de naam van die jongen! Van de vader dus.

Mijn zoontje is nu vier jaar en gaat dus voor het eerst naar de basisschool. Een mijlpaal die ik samen met hem vier, maar zonder zijn vader, want die kennen we dus niet. Dat is af en toe lastig voor hem, hij stelt zo veel vragen. En voor mij is het ook lastig natuurlijk, maar ik heb me er al lang geleden bij neergelegd. Het waren pittige jaren in mijn eentje, maar ik heb een heerlijk kind en samen kunnen we de wereld aan. En een vader(figuur), die komt er hopelijk nog wel.”

Moeder Sanne: ‘Mijn ergste nachtmerrie is waarheid geworden: mijn dochter van 15 is ongepland zwanger.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.