Laura Saija
Laura Saija Vakantie 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Karlijn (35): ‘Ik houd mijn vakantiegeld dit jaar in mijn zak’

Karlijn en haar man Tim hebben besloten om dit jaar niet op vakantie te gaan met hun kinderen van zes en tien jaar. “We kunnen het vakantiegeld wel beter gebruiken.”

“Bijna elk jaar in mei boeken Tim en ik onze vakantie voor de zomer. Ons vakantiegeld komt dan net binnen en dat geven we dan meteen uit aan een leuke vakantie. In januari begin ik altijd al met speuren naar leuke vakantieparken in het zuiden van Europa.

Vakantiegeld

Het liefst besteed ik mijn zomerdagen aan de Italiaanse kust, maar we zijn ook al een aantal keer richting Spanje gegaan. Dit jaar moeten we helaas overslaan. Tim en ik zijn allebei harde werkers, maar het afgelopen jaar hielden we amper ons hoofd boven water.

Omdat de boodschappen en de energierekening zo duur zijn geworden houden we maandelijks geen reserves meer over. Onze spaarrekening is bijna helemaal leeg. Daarom hebben we besloten om ons vakantiegeld rechtstreeks naar de spaarrekening over te maken, zodat we het komende jaar niet in problemen terecht komen.

Vakantie

Reizen met het vliegtuig zit er sowieso niet in, de tickets zijn enorm duur geworden. Ik heb een autovakantie nog overwogen, maar de benzineprijs houdt ons tegen. In Frankrijk betaal je voor een volle tank nog meer dan in Nederland.

Natuurlijk vind ik het jammer dat we dit jaar nergens heen gaan, maar ik besef me dat het een enorme luxe was dat wij elk jaar op vakantie konden gaan. Voor de kinderen vind ik het ook ontzettend jammer, want zij kijken elk jaar uit naar de zomervakantie.

In Nederland

We maken ook altijd mooie herinneringen samen als gezin die we voor altijd koesteren. Ik heb ook nog gekeken naar vakantieadressen in Nederland, maar als je in Nederland blijft betaal je ook al snel 500 euro voor een weekendje weg.

We gaan er gewoon het beste van maken en gaan deze zomer de recreatieplassen en laagdrempelige pretparken in de buurt ontdekken. Ook op deze manier kunnen we genoeg quality time hebben met ons gezin.

Jaloers

Wel ben ik bang dat ik erg jaloers wordt als ik deze zomer allemaal mooie vakantiefoto’s voorbij zie komen op social media. De gelukkige gezinnen die ergens aan het genieten zijn aan de Middelandse Zee. Helaas zit het er gewoon echt niet in voor ons dit jaar.

Ik hoop dat we op deze manier wel onze financiën beter op orde hebben dit jaar en dat we minder stress hebben van hoge rekeningen. Want daar doen we het immers voor.

Niet op zomervakantie? 8 ideeën voor de thuisblijvers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.