Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Mentale gezondheid 24 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Verliefde meisjes: 5 meisjes vertellen over vriendjes en verliefd zijn

In hun kleuterspel trouwen ze met iedereen die ze erg aardig vinden. Maar uiteindelijk zijn ze op zoek naar de liefde die hun veiligheid biedt. Verliefde meisjes en meisjes op liefdespad. Deze vijf meisjes vertellen over verliefd zijn, jongens en vriendjes.

Kleine meisjes zijn nog verliefd op papa en mama, maar zodra ze ouder worden groeit hun interesse in jongens. Maar wat vinden ze dan precies leuk aan jongens? Deze meisjes vertellen over verliefdheden en vriendjes.

Verliefde meisjes

Deze meisjes vertellen hoe het is om verliefd te zijn, en wat ze leuk vinden aan jongens.

Zita (7, groep 4)

Zit in de klas tegenover Jumario (9). Ze vindt hem heel erg leuk. Waarom? ‘Hij is lief, luistert goed naar me en ik mag altijd zijn liniaal lenen. Hij is ook een echte grapjas!’ Zita laat hem duidelijk merken wat ze van hem vindt. ‘Ik zeg gewoon dat ik van hem hou.’ Hoe haar perfecte jongen eruitziet? ‘Precies zoals Jumario is.’ Toch is ze niet verliefd op Jumario maar op Vegas, haar buurjongen. ‘Hij is niet zo grappig als Jumario. Maar hij kan heel goed dansen!’

Rosa (13, brugklas)

Rosa heeft sinds kort een nieuw vriendje. ‘Ik denk heel veel aan hem en ik stuur hem veel appjes en snapchats.’ Ook hij doet erg zijn best om bij haar te zijn en gesprekjes aan te knopen. De perfecte jongen? ‘Die is iets langer dan ik, anders staat het raar. Hij moet een beetje met de mode meedoen, dus geen bergschoenen en ook geen sokken in sandalen. Gewoon sneakers zijn goed en T-shirts met leuke printjes.’ Nog speciale eigenschappen? ‘Hij mag wel slim zijn, maar niet dat hij meteen zo’n studiebol is. Hij moet lief zijn en aardig voor iedereen.’ Haar twee eerdere vriendjes waren ook heel lief. ‘Maar ik voel me nu meer op mijn gemak, ik kan gewoon mezelf zijn.’

‘Mijn zoon van 15 wil dat zijn vriendinnetje bij ons blijft slapen. Wat moet ik doen?’

Sanne (11, groep 7)

Sanne is een paar keer verliefd geweest. ‘Ik vind mezelf zo dom als ik met diegene praat, ik moet dan om alles lachen.’ Ze merkt het als een jongen haar leuk vindt. ‘Hij is dan heel erg lief, zelfs als anderen erbij zijn.’ Terwijl, volgens Sanne, andere jongens vaak stoer doen als ze bij hun vrienden staan.

Sanne heeft al drie vriendjes gehad. Heeft ze nu een idee hoe haar perfecte vriendje eruitziet? ‘Bruin haar, bruine ogen en geen grote neus. O, en het liefst geen beugel.’ Ook vindt Sanne het helemaal niets als een jongen zich te netjes kleedt. Haar ideale jongen is lief en grappig. ‘En hij mag absoluut geen pester zijn.’

Esmee (10, groep 6)

Esmee heeft al verkering sinds groep 4. Toen kwam er een nieuwe jongen bij haar in de klas. Sem. En ze was meteen verliefd. Waarom? ‘Sem is knap, en hij lacht leuk.’ In de pauze spelen ze vaak “pakkertje” dan moeten de meisjes de jongens gevangen nemen. Esmee gaat dan altijd achter Sem aan. Als ze hem dan gevangen heeft genomen krijgt ze soms kriebels in haar buik. Soms houden ze ook stiekem elkaars hand vast, maar niet als anderen het zien. Dat durft Esmee niet.

Lisa (15, 4 vwo)

heeft al bijna een jaar een vriendje. ‘Als ik verliefd ben, wil ik hem vaak zien en voel ik me blijer als ik bij hem ben. Ik doe dan zo aardig mogelijk en maak veel grapjes.’ Hoe weet ze of een jongen verliefd is op haar? ‘Hij kijkt me dan vaak aan en geeft veel verborgen complimentjes.’ Het uiterlijk telt voor haar niet zo. ‘

Als hij maar humor heeft en lief is. En mooie ogen – de kleur maakt niet uit – maar je moet erin kunnen verdrinken. Wat is nog meer belangrijk? ‘Dat hij langer is dan ik. En hij mag ook best een beetje breed zijn. Als hij mager is, valt er weinig te knuffelen. En hij mag niet stinken!’ Maar het belangrijkste vindt ze dat hij betrouwbaar is. ‘Je moet op hem kunnen rekenen.’

Symptomen van verliefde meisjes

Heb jij een verliefde dochter in huis? Zo herken je een verliefd meisje:

  • Kijkt vaak naar een jongen, glimlacht en houdt de blik even vast. Of kijkt juist verlegen snel weg.
  • Kan nerveus worden als hij met haar praat, verlegen lachen, stotteren en vuurrood worden.
  • Krijgt plotseling meer aandacht voor haar, make-up en kleding. Praat en giechelt heel veel met vriendinnen over haar idool.
  • Probeert in de groep steeds zijn aandacht te vangen, raakt hem onopvallend aan. Kan eindeloos over hem dromen.
  • Straalt en lacht veel, vooral om zijn grappen.

Moeder Angela: ‘Het vriendje van mijn dochter heeft een slechte invloed op haar’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.