Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Eropuit 6 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Weekendtip voor het gezin: het Cool Event in Scheveningen

Het laatste weekend van de kerstvakantie breekt aan, wil je de vakantie afsluiten met een uitje voor het hele gezin? Dan hebben wij nog een goede weekendtip voor je! Namelijk: het Cool Event in Scheveningen.

Terwijl de temperatuur buiten lenteachtig is, is het toch écht winter. Wil je toch iets meer van dat winterse gevoel krijgen? Dan is een uitje naar het Cool Event in Scheveningen een absolute aanrader.

Cool Event Scheveningen

Cool Event Scheveningen tovert iedere winter de Haagse badplaats om tot winterparadijs met een schaatsbaan op het Kurhausplein en expositie met ijssculpturen op de boulevard. Helemaal perfect voor een winterse middag dus. Bovendien kun je nadien óók nog een lekkere warme chocolademelk drinken óf een strandwandeling maken. Wat wil een mens nog meer?

IJssculpturen Expositie

Niet alleen voor de kinderen, ook voor jezelf is de ijssculpturen expositie een leuk om te bezoeken. Tien internationale ijscarvers- maakten van 55.000 kilo ijs en 3.000 kilo sneeuw 21 prachtige sculpturen. Het thema dit jaar is ‘ART in Ice’. Met kunstwerken van Haagse iconen zoals panorama Mesdag, Esher en Haagse Harry, tot streetart van Keith Harring en Nijntje voor de allerkleinsten.

Tot en met 22 januari 2023 is het mogelijk om de magische ijssculpturen te bewonderen. Je vindt de ijsbeelden in de grote gekoelde tent op de Scheveningse boulevard. Tip: Kleed je warm aan, want binnen is het -15 graden!

Schaatsen op het Kurhausplein

En als je dan toch lekker warm aangekleed bent, kan je daarna direct schaatsen bij de grote overdekte schaatsbaan. Er kan namelijk weer geschaatst worden op de 600m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus. Hou je niet van schaatsen? Dan kun je ook op de verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein genieten van een lekker warm drankje.

Voor prijzen en meer informatie zie: cooleventscheveningen.nl

Schaatsen met kinderen: alles wat je wil weten over schaatsen in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.