Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Eten en Voeding 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is herfst! 5x warme drankjes om je kinderen op te warmen

Het is herfst, en dat kun je buiten wel merken ook. Regen, wind en storm vliegen ons letterlijk om de oren. Maar ja, de hele dag binnen zitten met je kinderen is eigenlijk ook geen optie. Dus hup, laarzen en jas aan en naar buiten. Maar na zo’n verfrissende herfstwandeling moet je natuurlijk wel weer even lekker opwarmen. Dat doe je met deze vijf heerlijke warme drankjes voor kinderen.

Warme drankjes voor kinderen

Een kopje thee is natuurlijk heerlijk, maar zo’n theezakje is misschien wel een klein beetje saai of niet? Kies daarom eens voor een ander soort drankje. En dan lekker knus met elkaar op de bank onder een dekentje om het op te drinken. Wij komen helemaal in de herfststemming.

1. Homemade warme chocolademelk

Deze kan natuurlijk niet anders dan op nummer 1 staan. Warme chocolademelk is namelijk toch iedereens lievelingsdrankje in het najaar? Maar we gaan dan natuurlijk wel voor de homemade versie met echte chocolade toch? Alles wat je nodig hebt zijn volle melk en pure chocolade en cacao, en voor die herfstvibe ook nog wat extra koekkruiden. Hoe je hem maakt, lees je hier.

2. Warme appeldrank

Wist je dat appelsap ook warm heel erg lekker is? Kies het liefst voor verse troebele appelsap, verwarm deze in een pannetje met een kaneelstokje en eventueel nog andere kruiden zoals steranijs of kruidnagel. Laat het geheel op laag vuur minimaal twintig minuten trekken. Even zeven en je hebt een heerlijke warme, kruidige appeldrank!

9x De heerlijkste bossen voor een mooie herfstwandeling

3. Alcoholvrije glühwein

Denk je aan een warm drankje dan denk je al snel aan glühwein. Maar ja, dat is voor kinderen niet zo geschikt. Kies daarom voor deze zelfgemaakte alcoholvrije variant. Verwarm daarvoor een liter druivensap voor twintig minuten met daarin schijfjes citroen en schijfjes sinaasappel, voeg ook een kaneelstokje en vier kruidnagels toe. Na twintig minuten even zeven, en je hebt een heerlijk warm drankje voor jou en je kids.

4. Chinese perenthee

Hier heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord, en dat is zonde. Want perenthee is een heerlijk warm drankje zeker ook voor kinderen. Je maakt het door 1 liter water te koken met daaraan toegevoegd drie rijpe (geschilde) peren, twee eetlepels Chinese amandelen (verkrijgbaar bij de toko) en eventueel wat citroenschil. Breng het geheel aan de kook en laat daarna 45 minuten zachtjes koken. Even zeven en het resultaat: een heerlijk warme, zachte en zoete thee.

5. Anijsmelk

Die chocolademelk eens afwisselen? Kies dan voor een warme anijsmelk. Je kunt plantaardige of gewone melk gebruiken en deze verwarmen met steranijs of anijspoeder. Een beetje honing erbij maakt het drankje natuurlijk extra lekker.

https://www.jmouders.nl/homemade-havermoutrepen/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kindofasian.com

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.