Japke Janneke Sybesma
Japke Janneke Sybesma Hobby en sport 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Fitter worden dit jaar? Deze 5 sporten kun je samen met je kind doen

Is fitter worden een van je goede voornemens? Maar heb je geen idee hoe je dit als drukke ouder voor elkaar gaat krijgen? Deze vijf sporten kun je gemakkelijk samen met je kind doen!

Als drukke ouder kan het best een uitdaging zijn om meer tijd te gaan besteden aan bewegen. Wanneer je het sporten samen met je kind kunt doen, is dit niet alleen heel handig, maar ook nog eens heel leuk.

Sporten samen met je kind

Wij hebben een aantal sporten op een rij gezet die heel leuk zijn om samen met je kind te doen.

1. Schaatsen of skaten

Dit is een ideale activiteit in deze wintermaanden. Hoewel er in Nederland niet vaak natuurijs ligt, zijn er wel kunstijsbanen dichtbij iedere stad waar je gemakkelijk terecht kunt. Het is een heerlijke workout die je gemakkelijk samen kunt doen met je kinderen. Vergeet de warme chocomel met slagroom na afloop niet. Of wel natuurlijk!

Is het beter weer? Dan kun je natuurlijk ook de schaatsbeweging op wieltjes oefenen! Ga een lekker stuk skeeleren met je zoon of dochter!

2. Fietsen

Fietsen is een gemakkelijke sport om samen te doen. Naast dat je de stadsfiets kunt pakken, is het ook leuk om eens met je zoon of dochter een mountainbike te huren en een parcours te rijden. Natuurlijk kun je ook je kind laten fietsen en zelf je hardloopschoenen aantrekken. Zo wordt jouw sportieve activiteit als ouder nog net iets uitdagender.

3. Dansen

Is het minder lekker weer? Dan is een binnenactiviteit zoals dansen heel geschikt. Op YouTube vind je talloze leuke dansjes. Kies om de beurt een leuk nummer en werk je lekker in het zweet. Dit zorgt gegarandeerd voor blije gezichten! Mocht je YouTube hebben uitgespeeld? Neem dan zeker ook een kijkje op TikTok.

4. Balspel

Natuurlijk kun je ‘ouderwets’ gaan voetballen met je kind! Wanneer je kind een voetballiefhebber is, weet je zeker dat dit een succes is. Toch zijn er ook nog talloze andere balspellen waar je misschien niet zo snel aan denkt. Zoek eens een basketbal veldje in de buurt, speel een potje trefbal, ga lummelen of oefen met volleybal.

5. Yoga

Tot slot is yoga ook heel geschikt om samen met je kind te gaan doen. Het is niet een hele pittige zweetsessie misschien, maar wel iets waar je beide flexibel en ontspannen van wordt. Daarnaast is het niet alleen voor je lichaam heel erg waardevol, maar blijkt ook dat het voor de mentale gezondheid van kinderen veel positieve effecten oplevert. Yoga is trouwens al geschikt voor de allerkleinsten! Zelfs met je baby kun je jouw yogasessie uitvoeren.

6x makkelijke tips om fit te blijven als moeder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.