Japke Janneke Sybesma
Japke Janneke Sybesma Ouders 13 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

6x makkelijke tips om fit te blijven als moeder

Moeder zijn is topsport. Het kost behoorlijk wat energie. Toch zouden veel moeders meer tijd willen vrij maken om te gaan bewegen. Schieten jouw sportieve activiteiten er ook vaak bij in? In dit artikel delen wij een aantal makkelijke tips om fit te blijven als moeder, waar geen smoesjes meer tegenop kunnen.

Heb jij moeite om jezelf fit en gezond te houden? Dan ben jij zeker niet de enige. Veel ouders zijn zo druk met het gezinsleven dat fit blijven er bij inschiet. Zonde, want met deze tips lukt het je zeker.

Fit blijven als moeder

Fit blijven was nog nooit zo makkelijk.

1. YouTube

De meest makkelijke manier om snel een korte work-out te doen is dankzij YouTube. Grote kans dat je vaak genoeg met een laptop of tablet in de weer bent. Trek je sportkleding aan en zoek op YouTube naar een korte work-out die je leuk lijkt. Zo vind je online talloze Pilates, yoga of korte HIIT lessen waar je eigenlijk niets voor nodig hebt. Matje uitrollen en gaan!

2. Plan het in

Plan je sportieve activiteiten in! Net als werkafspraken, sociale activiteiten en afspraken voor je kids is het verstandig om dit ook in je (familie)agenda te zetten. Het is niet alleen een goede stok achter de deur, maar voorkomt ook dat er simpelweg geen tijd meer voor is. Ook handig dat je partner op de hoogte is, want zo kan hij of zij je ook nog extra helpen herinneren of je motiveren. Leg je sportkleding de dag van te voren klaar als je al in de ochtend gaat. Maak het bewegen zo makkelijk mogelijk voor jezelf!

3. Meer wandelen

Fit worden als moeder hoeft niet altijd te betekenen dat je jezelf helemaal in het zweet werkt. Wandelen is ontzettend goed om conditie op te bouwen, fit te blijven en goed in je vel te zitten. Parkeer je auto eens wat verder weg, stap een halte eerder uit de tram, neem een omweg naar huis of doe lopend je boodschappen. Je hoeft je niet om te kleden voor een wandelactiviteit en je kunt zo op een hele gemakkelijke manier aan extra beweging komen.

4. Samen met je kind

Ook samen met je kind kun je een work-out uitvoeren! Het is niet alleen heel praktisch, maar ook gezellig. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of je zoon of dochter mee wil fietsen als jij een rondje gaat hardlopen. Ook kun je samen een sportieve activiteit bedenken, zoals voetbal, zwemmen, dansen, skeeleren of schaatsen. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn of lang te duren. Elke sportieve activiteit is weer mooi meegenomen!

5. Combineer het met sociale activiteiten

Ga je wekelijks een koffie drinken en bijkletsen met die vriendin? Combineer het met een sportieve activiteit! Ga samen wandelen, huur een padelbaan af of maak en leuke fietstocht (met koffiestop onderweg). Door je sportieve activiteit te combineren met het sociale, bespaar je een hoop tijd en het is ook nog eens veel leuker dan alleen!

6. Zet je wekker een halfuur eerder

Is je agenda altijd vol? Is jouw dag altijd net even te kort voor alles wat je zou willen doen? Zet je wekker dan eens een halfuurtje per dag eerder. In een halfuur kun je namelijk al heel erg veel doen. Ga bijvoorbeeld hardlopen in de ochtend, misschien nog voordat je kinderen wakker zijn, en je bent ready voor de dag!

De 5 voordelen voor wandelen voor kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.