Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 12 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De 5 voordelen voor wandelen voor kinderen

De paden op, de lanen in. Wandelen is leuk, met het hele gezin. Nou ja, niet altijd, want de kinderen hebben niet altijd zin in wandelen. Toch is wandelen een gezonde activiteit, voor jong en oud. Op zoek naar wat extra motivatie voor die gezinswandeling?

Wij hebben vijf voordelen voor wandelen met kinderen voor je op een rij gezet. Want hey, een keer per jaar de avondvierdaagse is niet genoeg.

Wandelen met kinderen

Wandelen is gezond en gezellig. En het is gratis. Plus, het heeft een paar voordelen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Lees maar mee en zet alvast je wandelschoenen klaar.

1. Gemakkelijk en gezond

Het meest ideale aan wandelen is dat het zo toegankelijk is; wandelen kun je overal doen. Gewoon de deur uit stappen en wandelen maar. En wat het ook toegankelijk maakt, je kunt je eigen tempo hebben. De kunst van het wandelen is juist om geen haast te hebben. Dat maakt dit een perfect uitje voor het hele gezin.

2. Even ontprikkelen

Al die indrukken, al die emoties, al die tantrums, al die verwachtingen. Onze kinderen hebben het er maar druk mee. Een wandeling kan daarom een goede manier zijn om even tot rust te komen. Zeker in wandeling in het groen kan ervoor zorgen dat je kids hun hoofd even leegmaakt.

3. Frisse lucht

Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt. Onderzoek heeft uitgewezen dat bewegen in de buitenlucht je brein een opkikker geeft. Buiten bewegen zorgt voor een beter humeur en je wordt er creatiever van. En voor kinderen doet dit nog meer goeds: zij kunnen hierdoor beter slapen.

4. Quality tijd

Een wandeling met het gezin is het uitgelezen moment om eens op een andere manier met elkaar te praten. Bespreek de dag en stel elkaar vragen. In de buitenlucht heb je alle ruimte voor een goed gesprek.

5. Nederlandse kinderen bewegen te weinig

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig en dat kan ernstige gevolgen hebben. De motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Maar zelfs met dat in je achterhoofd kan het lastig zijn om je kind voldoende te laten bewegen. Daarom zul je jezelf als ouder echt moeten pushen om van je wandeling een routine te maken. Hier lees je tips om je kind van de bank af te krijgen.

Wil je weten hoe je wandelen leuk maakt en houdt? Check dan deze lange lijst met tips!

Wandelen met kinderen? Dit zijn de beste tips (en routes) van een boswachter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.