Gina Koninkx
Gina Koninkx Hobby en sport 7 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Help, de kapper is dicht?! Zo knip je zelf het haar van je kinderen

Tja, ook de kappers blijven nog even dicht de komende tijd. Groeit het haar van je kind als kool? Dan wordt het de hoogste tijd om zelf aan de slag te gaan met een schaar. Maar zelf haren knippen, hoe doe je dat? Wij hebben een aantal tips voor je.

Zelf haren knippen

Prachtig hoor die lange lokken, maar niet altijd praktisch. Tijd om de schaar er zelf in te zetten want het kan nog wel even duren totdat de kapper weer opengaat. Aan de hand van deze tip word jij zonder twijfel de beste thuiskapper van het land.

1. Een goede schaar

Een goede schaar is het halve werk, echt waar. Een echte kappersschaar is ontzettend duur (denk aan honderden, soms duizenden euro’s per schaar). Dat geeft wel een hoe belangrijk het is om te knippen met een goede en vooral scherpe schaar.

Dat je niet zo’n dure schaar in huis hebt, is helemaal niet zo raar, maar kies dus wel voor de beste schaar die je in huis hebt. Een botte schaar is bij voorbaat al geen goed idee, de kans is groot dat je dan niet door het haar heen komt en het kapot maakt. Een goede kam is ook een pre natuurlijk.

2. Sprayen met water of knippen op droog haar

De grootste fout die mensen maken die zelf haren knippen, is om dat te doen op nat haar. Het probleem is dat je dan waarschijnlijk veel meer haar afknipt dan je doorhebt. Droog haar krult namelijk nog op en zo verandert de (voor jouw gevoel) geknipte 5 centimeter in 10 centimeter.

Voorkom ruzie met je puberdochter en knip dus op droog haar. Wat je eventueel wel kunt doen is het haar bevochtigen met wat water maar maak het dus vooral niet te nat.

3. De juiste hoogte

Het is belangrijk dat je er goed voor gaat zitten, zeker met jonge kinderen die soms nogal beweeglijk zijn. Het is belangrijk dat jij er goed bij kunt zonder dat je jezelf (en de schaar) in allerlei rare bochten moet wringen. Een goed plek zou kunnen zijn op de badrand zelf of door een bureaustoel hoog in te stellen.

In deze video vind je nog veel meer tips of het zelf knippen van je haar:

LEES OOK: Alle sporten afgelast: zo zorg je dat je kind toch genoeg beweging krijgt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.