Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 6 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

5x zomerse festivals die juist met kinderen leuk zijn

De zomer is in aantocht, dat betekent dat het festivalseizoen ook begint! Je kunt natuurlijk zelf elk festival afgaan de komende maanden, maar hoe leuk is het om juist met je hele gezin een festival te bezoeken.

Yes, mét kinderen dus! En er is genoeg om uit te kiezen deze zomer, dus dit zijn de tofste zomerse festivals die juist met kinderen leuk zijn.

Zomerse festivals met kinderen

Festivallen met je kinderen is gezellig en leuk voor het hele gezin. Een dag lang samen dansen, zingen en chillen in de buitenlucht. We zetten al die zomerse festivals met kinderen voor je op een rij.

Kidsstock in Rotterdam op 16 juni

We beginnen met familiefestival Kidsstock in Rotterdam op 16 juni, jawel op Vaderdag. Dit festival is bedacht door kinderen voor kinderen en vindt plaats aan De Kralingse Plas. Met mooi weer kunnen jullie nog een duik nemen ook! Verder geniet je samen met je kinderen van vele optredens, zoals van Dirk Scheele en tributeband Smoorverliefd op Doe Maar. Ook kunnen je kids knutselen met Klieder en Klodder: de leukste juffen waarmee je kan schilderen.

Kinderen kunnen zich laten schminken en glittertattoo’s laten zetten. Bij de Circusfabriek leert je kind trucjes en natuurlijk staan er ook vele foodtrucks voor de nodige snacks. Ook aan de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal is gedacht: voetballiefhebbers kunnen terecht bij de Beach Arena area om de wedstrijd te volgen. Heb je meteen een smoes om Vaderdag op dit zomerse festival voor kinderen te vieren.

Babbels Kids Live op 16 juni

In Noord-Holland vindt op 16 juni een ander zomers festival voor kinderen plaats, namelijk Babbels Live Kids. Dit festival wordt in Assendelft georganiseerd en heeft als uitgangspunt om voor iedereen in de omgeving een betaalbaar en toegankelijk kinderfestival te organiseren.

Er zijn optredens van de K3 Tributeband, Joy, Infinity, Unity en de Mannen van Oranje spelen alle grote hits van Flemming, Suzan & Freek, Antoon en Snelle. Superleuk voor ouders en kinderen die van muziek houden.

Tina festival op 14 en 15 september

In Duinrell vindt in het weekend van 14 en 15 september het Tina Festival plaats. Kinderen kunnen er genieten van optredens, shoppen bij heel veel merken en YouTubers en TikTokkers spotten. Natuurlijk zijn ook alle attracties in Duinrell en het Tikibad open.

De Parade 2024

De Parade is een rondreizend festival dat deze zomer met kinderen te bezoeken is in de plaatsen Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Bij de Parade kun je vele voorstellingen bezoeken, zoals een dansvoorstelling of theater.

Omdat de voorstellingen gemiddeld een half uur duren, kun je er meerdere bezoeken en je kind zo kennis laten maken met verschillende culturele uitingen. Elk dag is er een speciaal kinderprogramma, de KinderParade. Dan zijn er ook workshops en activiteiten voor kinderen, er is een zweefmolen en kinderen kunnen lolly’s maken of hun eigen poffertjes bakken.

Rapalje Zomerfolk Festival op 1 en 2 juni

Op de Zonneweide in het Stadspark van Groningen vindt op 1 en 2 juni het Rapalje Zomerfolk festival plaats voor gezinnen. Hier zijn kinderen tot 12 jaar gratis. Er is een speciaal Kinderdorp waar kinderen een onvergetelijk festival beleven. Natuurlijk zijn er ook optredens, workshops en is er genoeg lekkers te vinden op het terrein. Omdat dit de tiende editie van het festival is, pakt de organisatie grootser uit dan ooit. Dat belooft wat!

Tip voor de zomer: dit zijn de 8 leukste speelbossen van Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.