Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Vervelen je kinderen zich tijdens de zomervakantie? Met deze tips niet meer

Het is zomervakantie, lekker vrij van school en genieten van het mooie weer buiten. Misschien gaan jullie dit jaar nog wel even op vakantie, of jullie houden een staycation en nemen de tijd voor elkaar.

Of je nu wel of niet op vakantie gaat, het kan zijn dat je kinderen zich op een gegeven moment tijdens de zomervakantie gaan vervelen. Ze missen het ritme van school, hun vriendjes en hebben geen uitdagingen meer. Ook al is af en toe vervelen helemaal niet erg voor je kinderen, het is toch leuker als ze het naar hun zin hebben. Dat gaat lukken met de volgende tips.

Zomervakantie

1. Dagjes weg

Blijven jullie dit jaar thuis in de vakantie? Plan dan een paar uitjes met de kids. Bijvoorbeeld een dag naar de dierentuin, naar een leuk en leerzaam museum zoals NEMO in Amsterdam, bezoek een eeuwenoud fort of een kasteel, een grote (water)speeltuin of ga een dag het water op in een bootje. Vergeet je picknickmand niet!

Hier vind je meer ideeën voor leuke uitjes.

2. Puzzels en spelletjes

Als je kind wel van een uitdaging houdt, dan is het superleuk om samen nieuwe spelletjes te ontdekken of een grote puzzel te maken. Het daagt je kind uit en jullie hebben even quality time samen.

3. Een dag naar opa en oma

Die vinden het waarschijnlijk harstikke gezellig om de kleinkinderen om zich heen te hebben en andersom vinden je kids dit ook. Een bijkomend voordeel is dat jullie als ouders even wat tijd samen hebben.

4. Naar buiten

Snacks en drinken mee, wat speelgoed in de tas, en lekker erop uit. Fiets naar jullie favoriete natuurplekje of ga richting het strand, het bos, een natuurgebied of een park. Neem een bal of vlieger mee en de kinderen hebben de tijd van hun leven.

5. Lekker actief

Onderneem iets actiefs met je kinderen, zoals wadlopen, een survivalbaan bezoeken, de klimduin op- en afrennen of een buitenzwembad bezoeken.

6. Samen bakken of koken

Leer je kind om te bakken of koken tijdens de zomervakantie: ingrediënten afwegen, snijden, omgaan met hete pannen en de oven, allemaal leerzame dingen tijdens een leuke activiteit samen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.