Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dagje weg met de kinderen in Nederland? De leukste tips verzameld!

Zin om in de zomervakantie of in het weekend in Nederland een dagje weg te gaan met de kinderen? Dat kan! Er zijn genoeg leuke plekjes te ontdekken in eigen land waar jij en je kids een heerlijke dag kunnen beleven. Daarom hebben we voor jullie alle tips verzameld.

Nederland mag dan een klein land zijn, er is genoeg te beleven. In elke provincie vind je wel iets waar de kinderen zich kunnen vermaken. Hieronder vind je genoeg suggesties om de hele zomervakantie mee te vullen.

Dagje weg in Nederland met kinderen

Of je nu iets educatiefs, sportiefs of goedkoops zoekt. Wij hebben alle leukste tips voor een geslaagd dagje weg in Nederland voor je verzameld.

Gratis speeltuinen

Naar de speeltuin is altijd leuk, vooral als het een lekkere grote is. En voor jou als ouder is het ook nog eens super fijn als het gratis is, toch? Wij verzamelden de zes leukste grote gratis speeltuinen voor je. VanSpeeltuin ’t Speulparadies in Groningen tot Het Woeste Westen in Amsterdam. Je vindt deze 6 gratis grote speeltuinen in Nederland hier.

De vakantie bucket-list

In de tuin, naar het park, een natuurgebied of naar het strand: we hoeven niet meer thuis te blijven! Dat maakt dat we meer mogelijkheden hebben om te ondernemen deze zomer. Heb je inspiratie nodig? Check deze grote zomervakantie-in-eigen-land bucketlist en… afvinken maar!

Leuke onbekende pretparken

Liever een dagje naar het pretpark, maar geen zin in de welbekende (grote) parken? Er zijn in Nederland ook genoeg minder bekende pretparken te vinden. Wat dacht je van Mini Mundi in Middelburg? Of van Sprookjeswonderland in Enkhuizen? 5x de leukste, minder bekende, pretparken vind je hier.

Leerzame dagjes weg

Liever een dagje weg waar ze ook nog iets van opsteken? Dat kan! Er zijn namelijk genoeg leuke educatieve uitjes te bedenken in Nederland. Denk maar eens aan Naturalis of het Museon. Dus lijkt je dat wat? Check dan een van deze gezellige, maar leerzame (ook voor jou!) uitjes voor de vakantie eens.

Outdoor dagje weg

Zin in iets actiefs in de buitenlucht? Wij hebben er – op basis van iedere uithoek van ons kikkerlandje –  zeven op een rijtje gezet. Zo is er voor ieder wat wils én zo goed als om de hoek. Enne, deze uitjes zijn hartstikke actief, outdoor en verrassend.

Budgetproof dagje weg

Ook voor een kleiner budget zijn er genoeg leuke dagjes weg te vinden in Nederland. En nee, dat zijn niet alleen maar kinderboerderijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Juttersmuseum of leren hoe alcohol wordt gestookt. Niets houdt je tegen. Hier vind je heel veel leuke dagjes weg die tussen de nul tot vijf euro kosten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.