Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

9x 1 april grappen waar je kind vast hard om kan lachen

Word jij op 1 april altijd voor de gek gehouden? Of haal jij juist altijd een goede grap uit met je kind? Nee? Kom op; een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. En zeker op 1 april moet er gelachen worden. Met deze 1 april grappen voor je kind komt dat wel goed!

1 april grappen voor je kind

Deze grappen zorgen in ieder geval zeker voor het echt “1-april-gevoel”.

1. Glaasje?

Vul een glas met rood gekleurde gelatine en zet deze een paar uur in de ijskast. Doe er een rietje in als het is opgestijfd en geef je kind een lekker glaasje limonade.

2. Wat zeg je?

Verander de instellingen van de computer en/of het toetsenbord zodat het toetsenbord anders werkt of zet alles in een andere taal. Chinees is altijd een goede in dit geval. Wel even onthouden hoe je het weer terugzet.

3. Wat je vindt, mag je houden

Een klassiekertje: plak een muntje op de stoep of op tafel vast met secondenlijm. En zorg dan dat je kind het ziet liggen natuurlijk.

4. Gek gezicht

Deze is niet alleen grappig, maar ook best schattig. Plak op alle spullen in de ijskast plakoogjes en vraag je kind om de melk even te pakken. Wedden dat hij net zulke ogen opzet als hij de deur open doet?

https://www.jmouders.nl/situaties-whatsapp-klas-ouders/

5. Groeispurt

Vul de neuzen van de schoenen van je kind op met wat toiletpapier. “Wat zeg je; zijn je schoenen opeens te klein? 1 april!”

6. Even zappen

Denkt je kind na school neer te ploffen op de bank en even lekker televisie te kijken; werkt de afstandbediening niet. Als hij nou wist dat hij het plakbandje over de sensor even moest wegwijderen.

7. Vreemd luchtje

Natuurlijk is een bezoekje aan de feestwinkel ook altijd een goed idee. Hebben jullie een hond? Koop een nepdrol of maak er een in de kamer die nog echt stinkt ook met een spuitbus en laat je kind de drol ontdekken. Vies maar wel grappig!

8. Voor wat extra bite

Ook van de feestwinkel zijn deze nepvliegen. Vlieg in de soep, op het brood of in de limonade…

9. Daarmee zit je altijd goed

Laten we eerlijk zijn; elk kind vindt scheetjes grappig. Niet voor niets is een schetenkussen bij kinderen al jaren een succes. Kopen dus! Eerst verras je je kind ermee en die heeft er vervolgens de rest van de dag vast nog veel plezier van!

Zei hij dat nou echt?! 15 gênante, hilarische acties van jullie kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.