Sophie Nortier
Sophie Nortier Vrije Tijd 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

9 x leukste activiteiten voor de herfst bucket list

Elk seizoen heeft zijn plus en minpunten. De herfst biedt ontzettend leuke mogelijkheden voor herfstactiviteiten.

9 Herfstactiviteiten

Denk je bij herfst aan grauwe, regenachtige dagen? Onzin! De herfst is een heerlijk seizoen.
Dit zijn tien leuke herfstactiviteiten om met het gezin te doen voordat het winter wordt.

1. Appels plukken en walnoten rapen

Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je appels kunt plukken en/of walnoten kunt rapen. Even ‘googlen’ er je vindt er een bij jou in de buurt.

2. Een taart bakken

Bak samen met je kind een lekkere appel- of notentaart. Het lekkerste is deze natuurlijk met zelfgevonden of geplukte ingrediënten (zie punt 1).

3. Een kampvuur maken

In de achtertuin of in de natuur; een kampvuur maken is altijd leuk. En brandt het vuurtje lekker, dan met jassen aan eromheen om marshmallows te smelten en eten.

4. In een berg bladeren springen

Deze herfstactiviteit is echt enkel en alleen voor de herfst. Eerst een flinke berg bladeren opharken en er dan met z’n allen bovenop springen. Moeten de kinderen wel eerst helpen om harken natuurlijk.

5. Samen het bos in voor een wandeling

Juist in de herfst is het heerlijk om met z’n allen een wandeling in het bos te maken. Tasje mee en samen kastanjes zoeken, mooie blaadjes verzamelen en paddenstoelen kijken.

6. Een pompoen uithollen

Leuk voor Halloween of Sint Maarten, maar ook zomaar; een uitgeholde pompoen met een lichtje erin. Het snijwerk kun je beter zelf doen, maar bij het leegscheppen kunnen de kinderen prima helpen. En van deze inhoud maak je later samen met de kinderen heerlijke pompoensoep, ook een hele leuke herfstactiviteit.

7. Herfstknutsels maken

Knutsel iets moois met de vondsten uit punt 6. Met satéprikkers, draad en kastanjes kun je ouderwets beestjes of een spinnenweb maken. Of maak samen met je kind een mooie herfstkijkdoos.

8. Toerist in eigen land spelen

Kies op een mooie dag een stad of plaats uit waar jullie nog nooit geweest zijn en ga er op ontdekkingstocht. Beetje wandelen, lekker lunchen; voelt als een mini-vakantie.

9. Vogelvoer maken

Maak een vetbol of pindaslinger voor de vogels in de tuin. Online vind je verschillende recepten. Zijn de vogels heel blij mee als het straks winter wordt!

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.