Laura Saija
Laura Saija Eropuit 14 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Annie M.G. Schmidt geëerd als vrouwelijk rolmodel met LEGO-standbeeld

Dit weekend is er een levensgroot LEGO-standbeeld van Annie M.G. Schmidt te bewonderen in het Vondelpark. Het standbeeld werd gemaakt omdat de kinderboekenschrijfster benoemd werd tot generatie overstijgend vrouwelijk rolmodel.

Volgens LEGO is Annie M.G. Schmidt een van de meest invloedrijke, vrouwelijke rolmodellen in Nederland ooit. LEGO wil met het standbeeld, bestaande uit 22.000 LEGO-steentjes, stil staan bij het belang van vrouwelijke rolmodellen.

Annie M.G. Schmidt als rolmodel

Zo’n 63 procent van de Nederlanders vindt dat er over het algemeen te weinig zichtbare, vrouwelijke rolmodellen zijn om gendergelijkheid te bereiken. Zo vindt twee op de drie Nederlanders dat vrouwen uit onze geschiedenis zijn ondervertegenwoordigd.

Nieuwe generatie meisjes

Nederland staat vol met standbeelden van mensen die iets bereikt hebben in hun leven, maar dit zijn negen van de tien keer beelden van mannen. Een gemiste kans, volgens de helft van de respondenten, want een standbeeld van een krachtige vrouw kan heel inspirerend werken voor meisjes en jonge vrouwen. LEGO wil met het standbeeld van Annie M.G. Schmidt de nieuwe generatie meisjes inspireren om te laten zien dat je later alles kunt worden wat je wilt.

LEGO-standbeeld bewonderen

De onthulling van het standbeeld is onderdeel van een grotere actie van LEGO om meer aandacht te genereren voor het belang van vrouwelijke rolmodellen, en het effect daarvan op jonge meisjes.

Wie de levensgrote LEGO versie van Annie M.G. Schmidt wil bewonderen kan nog tot en met zondag 16 oktober terecht bij VondelCS (Vondelpark 3) in Amsterdam. Daarna verhuist het beeld naar de LEGO flagshipstore in de Kalverstraat in Amsterdam waar het standbeeld nog tot eind november te zien is.

LEGO moedigt op deze manier kinderen aan hun emoties te uiten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.