Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 14 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Lennard gaat altijd apart van zijn gezin op vakantie: “Met hen erbij kan ik niet relaxen” 

Met drie pubers in een gezin is het niet altijd even ontspannen, zo ook voor Lennard. Hij vindt zijn kinderen zelfs zo lastig, dat hij altijd apart van zijn gezin op vakantie gaat. “Zelfs op vakantie gaan de ruzies door… Mij niet gezien.”

“Ik ben dol op mijn drie kinderen, maar het is niet altijd even makkelijk. Zeker nu ze alle drie in de puberteit zitten, is er altijd wat. Dan heeft die weer ruzie met die, of de een pest de ander. Het is gewoon nooit eens rustig in huis, hoe goed mijn vrouw en ik ook ons best doen. 

Niet relaxen

Dit is overigens niet alleen sinds de puberteit het geval hoor, ook daarvoor was er altijd wel iets. Vooral mijn oudste zoon, nu zestien jaar, had vroeger altijd wat. Van gebroken voortanden tot gebroken enkels. En van ruzie op school tot vechtpartijen in het bos. Er viel altijd wel iets op te lossen. Ik kon toen al niet relaxen. 

Op vakantie met gezin

Acht jaar geleden gingen we met z’n vijven op vakantie naar Griekenland. Vakanties met mijn gezin vond ik al nooit leuk, want het was gewoon net zo hard werken, maar dan op een andere locatie. Of eigenlijk, nóg harder werken, want voordat iedereen weer het goede ritme had, was de vakantie alweer voorbij. En die ruzies… Zelfs op vakantie gingen de ruzies door. Zo verschrikkelijk als in Griekenland dat had ik nog niet gezien. Ik besloot daar ter plekke, om voortaan apart van mijn gezin op vakantie te gaan. 

Nooit opladen

Mijn vrouw moest wel even slikken toen ik dat zei en vond het ook erg egoïstisch van mij, maar toch begreep ze me ook. Ik vond mijn besluit allesbehalve egoïstisch. Ik kon namelijk nooit eens even opladen, zelfs niet tijdens die vakanties met mijn kinderen. Ze kon niet anders dan beamen dat er altijd iets was. 

Zelfde tijdstip op vakantie

Sindsdien gaan mijn gezin en ik altijd op hetzelfde tijdstip op vakantie, alleen ga ik ergens anders heen. Zo is mijn gezin, vrouw en drie kinderen, in de afgelopen jaren naar Italië en Frankrijk geweest en ga ik iedere zomer naar Spanje. Heerlijk tien dagen genieten van zon, zee en strand en vooral: rust. Ik kan het iedereen aanraden. Schuldig voelen doe ik niet, met hen erbij kan ik gewoon niet relaxen. 

Vrouw meenemen

Ik heb al diverse keren geopperd dat mijn vrouw ook mee moet komen, dan regelen we wel een oppas voor onze drie pubers, maar helaas wil ze niet. Zij geniet namelijk wél van de vakanties met onze drie kinderen. Ik ben blij dat zij er wel van geniet, ieder zijn ding. Ik weet in ieder geval dat ik de komende jaren nog lekker alleen op vakantie ga.”

Had ik maar nooit… ‘Het altijd voor mijn kind opgenomen terwijl ik wist dat zij fout zat’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.