Janneke Juffermans
Janneke Juffermans Gedrag 28 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze moeder geeft haar dochtertje het beste vriendinnen-break up advies ooit

Allison Kimmey, de moeder van vijf jaar oude Cambelle, haalde haar dochtertje deze week ontroostbaar op van een kinderfeestje. Het ergste wat kon gebeuren was gebeurd: Cambelles beste vriendinnetje had een nieuwe BFF gevonden. Allison gaf het beste vriendinnen-break up advies ooit.

Allison herkende zichzelf in de situatie en besloot haar dochter een belangrijke les te leren (waar ook wij volwassen zéker nog iets aan kunnen hebben). Ze gaf het beste vriendinnen-break up advies ooit.

Boezemvrienden: wat vriendschap zegt over jouw kind

Het gesprek

Ze plaatste het ontroerende gesprek met haar dochter op Instagram onder een foto van hen samen. ‘We zullen allemaal verschillende vrienden hebben terwijl we opgroeien en onze weg vinden’, begint haar mama tegen Cambelle.

‘We worden ouder, we vinden andere dingen leuk, mensen verlaten ons leven en we komen weer nieuwe mensen tegen. Het is altijd leuk om vrienden te hebben en met andere mensen te spelen, maar je familie is er altijd. Dat weet je toch?’ -‘Ja, mama.’

‘Maar er is één persoon met wie je ieder minuut van de dag doorbrengt’, vervolgt haar mama. ‘Je slaapt iedere dag met haar samen. Je doet haar haar, zij doet jouw make-up. Ze danst met je, knutselt met je, zwemt met je, giechelt met je en huilt met je. Heb je enig idee over wie ik het heb?’

Je eigen beste vriendin

‘Wie dan mama?’, vroeg Cambelle, zich afvragend wie deze perfecte vriendin zou zijn. ‘Jij!’, antwoordde Allison. En hiermee gaf ze haar een advies dat veel van ons ook nu nog moeten opvolgen.

‘Jij bent de persoon met wie je het meeste tijd doorbrengt, voor altijd. Het is belangrijk dat je onthoudt dat je altijd een beste vriendin hebt in jezelf. Je moet ervan houden om met jezelf te zijn en onthouden dat, wat er ook gebeurt, je altijd jezelf hebt.’

Vriendjes maken: zo ontstaan vriendschappen op elke leeftijd

Zelfacceptatie

Het gesprek met haar dochter herinnerde Allison aan hoe moeilijk zíj het vond om volledig van zichzelf te houden. De reis naar zelfacceptatie was lang en lastig, dus ze wilde Cambelle dit zo vroeg mogelijk leren. De Instagram-post kreeg bijna 4,7 duizend likes en ging viral. Wauw! Het was dan ook het beste vriendinnen-break-up advies ooit.

Als je kind liefdesverdriet heeft: handige tips om erover te praten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.