Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Opvoeden 20 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze moeder deelt haar alternatief voor een time out: de ‘calming corner’

Af en toe zie je als ouder even geen andere optie dan je kind een time out te geven. Even een momentje van bezinning voor jou en je kind. Geen fan van die methode? Dan is er altijd nog de calming corner, die een moeder via TikTok introduceerde.

Het filmpje van Maarte Mini, waarin ze de zogeheten calming corner van haar kind deelt, vliegt het internet over.

‘Calming corner’

Het voelde voor Maarte Mini niet meer goed om haar zoon af en toe een time out te geven. ‘Na ongeveer een jaar heb ik de keuze gemaakt om mijn kind geen time outs meer te geven. Hij reageerde er heel hevig op en dus leek het me niet zinvol om ermee door te gaan’, laat ze in haar filmpje weten.

Het stoppen met time outs vroeg natuurlijk wel om een alternatief. En dus creëerde de moeder een calming corner voor haar kind in de woonkamer. Een hoekje met een zacht vloerkleed, wat kussens en speelgoed om mee te spelen. Op die manier krijgt haar zoon de gelegenheid om zijn emoties en gedrag in zijn hoekje te reguleren.

Momentje van rust

Over de calming corner zegt Maarte Mini: ‘Het is een veilige ruimte voor mijn zoon. Hij kan daar reflecteren op zijn gedrag, zijn gedachten verwerken en zijn emoties reguleren. In de kalmerende hoek kan hij mediteren of gewoon even ontspannen.’

De zogeheten calming corner wordt door pedagogen ook wel een time in genoemd. Volgens pedagogen is een time in goed om je zoon of dochter de ruimte te geven te rusten of te herstellen van een schokkend moment. Als het ware breng je je kind – dat op moment van ruzie heel veel emoties ervaart – weer even tot kalmte.

Het filmpje op TikTok van Maarte Mini:

@maartemami

Explore alternatives such as this to the traditional “timeout”#mom #mentalhealth #calm #peace #kids #timeout #tiktokpartner #learnontiktok #love

♬ original sound – Maarte Mami

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.