Laura Saija
Laura Saija Vakantie 29 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Back to nature, maar toch van alle gemakken voorzien: Center Parcs Het Meerdal

Back to nature? Dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan Center Parcs, terwijl juist al deze parken midden in natuurgebieden liggen. Een perfecte combinatie als je even dicht bij de natuur wil zijn, maar ook van alle gemakken voorzien wil zijn.

Na je wandeling in de buitenlucht kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad en uit eten in verschillende restaurants.

Center Parcs Het Meerdal

J/M Ouders werd uitgenodigd door Center Parcs om een kijkje te nemen in het park Het Meerdal in Limburg. Het park ligt in de Limburgse bossen naast een groot meer. De focus ligt in dit vernieuwde park nog meer op de natuur.

Belevingsboerderij Het Meerdal

Center Parcs Het Meerdal heeft een innovatieve boerderij voor de nieuwe generatie gebouwd. Een ware proeftuin waar bezoekers kunnen genieten van tuinen, kassen en dieren. Het accent ligt op het verbinden met de natuur.

De ervaring van ontdekking staat centraal, ouders en kinderen hebben de mogelijkheid hebben om zelf op verkenning te gaan of om begeleid te worden. De boerderij biedt een unieke combinatie van leren, actief bezig zijn en creativiteit.

Natuurlijke materialen en elementen

Er is een nieuw workshop-programma, gericht op een sterke verbinding met de boerderij en de natuur. Een diverse selectie van lokale en natuurlijke workshops. Deze workshops zijn ontworpen voor alle leeftijden en bieden de mogelijkheid om te leren, te doen en te creëren met natuurlijke materialen en elementen.

De programma’s zijn uniek en veranderen met de seizoenen mee, waardoor deelnemers tijdens hun verblijf steeds nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Bij Center Parcs zijn er het hele jaar door nieuwe ervaringen te beleven, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Nature Trails

Unieke routes door de natuur kunnen, met of zonder begeleiding, ontdekt worden in de parken. Elk park biedt een specifieke ervaring, waarbij je de hoogtepunten van elke locatie kunt ontdekken. Begin en eindig je wandeltocht bij de Nature Lodge. Geniet van de combinatie van adembenemende landschappen en natuurworkshops. Elk park heeft een speciaal Ranger Team dat gasten en activiteiten begeleidt.

Een app genaamd Nature Discovery is gratis beschikbaar en biedt een nieuwe activiteit in alle parken. Met deze app kunnen gebruikers samen met familie en vrienden op ontdekkingstocht door de natuur gaan met behulp van augmented reality. Het omvat een mix van augmented reality-games en informatieve punten. Bovendien zijn er specifieke routes voor elk park, waardoor er telkens een nieuwe wandelervaring kan worden beleefd.

Dit zijn de leukste dingen om met het gezin te doen in Belgisch Limburg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.