Laura Saija
Laura Saija Geld 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De portemonnee van Eva: ‘Ik kocht een speelgoedauto van 500 euro’

Waar doet ze het toch van? Die moeder met vier kinderen die altijd merkkleding dragen. Of die alleenstaande moeder die toch iedere maand de eindjes aan elkaar weet te knopen. Het is een vraag die we onszelf regelmatig stellen. In deze rubriek krijgen we eindelijk de kans om ongegeneerd mee te kijken op de bankrekening van andere moeders.

Deze week de portemonnee van Eva.

Portemonnee van Eva

Hoeveel geld geef je uit aan boodschappen?

“Ik hou ongeveer 1.200 euro over voor boodschappen en uitjes. Maandelijks geef ik rond de 400 of 500 euro uit aan boodschappen voor mijzelf en mijn drie kinderen.”

Hoe veel geld geef je uit aan (kinder) kleding?

“Kleding als het wordt gehaald rond de 200 euro. Eerder kocht ik maandelijks kleding voor mijn dochters, maar vond dit toch overdreven worden. Nu koop ik alleen wanneer ze ook echt iets nodig hebben.”

Hoe veel geef je uit aan uitjes?

“We gaan maandelijks altijd wel een keer op stap, dit kan een dagje weg zijn met de kinderen, winkelen, uitgaan of uit eten. Met alle uitjes bij elkaar kom ik ongeveer op een bedrag rond de 150 tot 200 euro uit.”

Hoe veel geld geef je uit aan speelgoed?

“Ik geef geen geld uit aan speelgoed, ik kan alles doorgeven aan het jongere kind en met sinterklaas, verjaardagen en kerst krijgen ze genoeg voor een jaar. Ook halen opa en oma tussendoor wel eens wat voor ze.”

Wat is het duurste dat je voor je kinderen hebt gekocht?

“Het duurste wat ik gekocht heb voor ze? Daar zeg je me wat. Ik denk toch wel een accu-auto van 500 euro, dat is zo’n  elektrische mini-auto waar ze zelf in kunnen zitten. Dit was een verjaardagscadeau.”

Hoe veel spaargeld heb je?

“Op dit moment heb ik rond de 2.500 euro aan spaargeld. Dit komt omdat ik net nieuwe meubels gehaald heb en ik bezig ben in huis met klussen. Ik kan maandelijks rond de 700 euro sparen, maar dan zouden we als gezin niks meer kunnen ondernemen.”

Wat is jouw beste spaartip?

“Ik gooi geen eten meer weg, ik hou altijd over dus ik vries het meestal in voor een volgende keer. Soms hoef ik twee weken niet te koken op het vlees na.”

Spaar je voor je kinderen?

“Ik spaar niet zo zeer voor de kinderen, ze krijgen wat ze nodig hebben. Ik wil wel voor ze gaan sparen om geld te hebben voor hun studie, rijbewijs of eventueel een woning. Dat is iets waar ik nog over aan het nadenken ben.”

De portemonnee van Rosalie (35): ‘We geven 500 euro per maand uit aan kleding’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.