Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 12 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Rachel: ‘Mijn dochter (15) jaagt al mijn potentiële liefdes weg’

Rachel wilde na haar scheiding graag weer gelukkig worden in de liefde, maar haar puberdochter stak daar iedere keer een stokje voor. “Ze heeft met haar gedrag al meerdere potentiële liefdes weggejaagd. Ik hunker naar liefde en naar een partner, maar zij wil mij alleen voor zichzelf hebben. Dat is toch niet normaal?”

“Zeven jaar geleden ben ik gescheiden van de vader van Emmy. Na een relatie van vijftien jaar kwamen we erachter dat we toch anders dachten over onze relatie en over onze toekomst. Na de scheiding was ik de eerste vier jaar niet toe aan een nieuwe relatie. Ik richtte me op mijn werk en op mijn dochter. Het enige wat ik wilde was haar gelukkig zien. We werden in die tijd nog closer met elkaar dan we al waren.

Toe aan nieuwe relatie

Na vier jaar, toen Emmy twaalf jaar was, merkte ik dat ik steeds meer openstond voor een nieuwe man in mijn leven. Ik besloot zelfs om weer te gaan daten. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Na een paar dates had ik een leuke man ontmoet waarmee het goed klikte. Sterker nog, Thijs en ik werden verliefd. Als twee verliefde pubers liepen we hand in hand door de stad. Na twee maanden kon ik het niet meer voor me houden en besloot ik hem aan Emmy voor te stellen.

Helaas ging dat minder goed dan ik had gedacht. Ik had gehoopt dat Emmy blij voor mij zou zijn, maar ze maakte nare opmerkingen over mij waar mijn vriend bij was. Ook was ze erg bijdehand tegen hem. Zo kende ik haar helemaal niet, zo was ze nooit. Ik zag aan hem dat hij niet van haar gedrag gediend was. We spraken elkaar daarna nog een paar keer, maar al snel liet hij niets meer van zich horen.

Nog twee potentiële liefdes weggejaagd

Ik hou ontzettend veel van Emmy, maar het is niet altijd makkelijk met haar. Ze heeft inmiddels binnen drie jaar al drie potentiële liefdes weggejaagd. Na Thijs heb ik nog twee andere mannen aan haar voorgesteld, maar ook die mannen namen al snel na de ontmoeting de benen. Ik had van te voren met haar afgesproken dat ze zich zou gedragen, maar toch ging het mis.

Gesprek met dochter

Ik besloot om met Emmy in gesprek te gaan. Ze hield maar vol dat die mannen gewoon niet bij mij pasten en niet aardig waren, maar dat was helemaal niet het geval. Laatst kwam na veel aandringen eindelijk de aap uit de mouw. Emmy is bang dat onze goede band door de komst van een vriend minder wordt. Hoe vaak ik ook zeg dat dat niet gaat gebeuren, ze gelooft mij niet. Ze gunt mij geen nieuwe liefde, omdat ze niet alleen wil zijn. Blijkbaar heb ik niks te zeggen en te willen.

Nieuwe date

Kortgeleden heb ik twee keer een date gehad met een leuke man. Hoe graag ik het ook wil delen met mijn dochter, ik doe het niet. Ik hou deze man, mocht het wat worden, de komende tijd helemaal voor mijzelf. Ik hou van eerlijkheid, maar ik wil niet dat mijn dochter ook deze potentiële liefde wegjaagt. Zij gaat over drie jaar studeren en op kamers wonen in een andere stad en ik moet dan alleen achterblijven? Ik dacht het niet.”

9x deze dingen zijn erg herkenbaar als moeder van een puberdochter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.