Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 11 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Liselot (34): ‘Mijn 5-jarige dochter had al haar mooie krullen afgeknipt’ 

De dochter van Liselot, Clara, heeft al sinds haar geboorte mooie krullen. Na vijf jaar ‘sparen’ waren ze niet alleen lang, maar ook ontzettend dik. Clara zelf was er helaas allesbehalve blij mee: “Ik vond haar met een schaar in haar handen, terwijl ze haar haren in de wc-pot stopte”.

Mijn man heeft krullen, maar hij knipt het altijd kort. Des te leuker vond ik het om een dochter te krijgen met krullen. Al een paar maanden na de geboorte van Clara zag ik krullen tevoorschijn komen. Ik kocht speciale haarspullen voor kinderen met krullen en bekeek ook diverse video’s op YouTube. Alles om de krullen van mijn dochter zo mooi mogelijk te krijgen.

Lange krullen

Na een paar jaar waren de krullen van Clara niet alleen lang, maar ook dik geworden. Ik was er ontzettend trots op. Geregeld kreeg ik van andere mensen te horen hoe mooi de haren van mijn dochter wel niet waren. Ik probeerde er altijd iets moois van te maken: ik liet het los, deed er een mooie diadeem in of maakte er knotten in. Ik dacht dat mijn dochter haar haren ook zo mooi vond, maar dat bleek helaas niet zo te zijn.

Krullen afgeknipt

Ik was aan het koken en Clara was op haar kamer aan het spelen met haar Barbies, zoals ze dat wel vaker deed. Ik riep Clara dat het eten klaar was, maar er kwam geen reactie. Weer riep ik haar, maar ik kreeg nog steeds geen reactie. Ik besloot naar boven te lopen en ik vond haar met een schaar in haar handen, terwijl ze haar haren in de wc-pot stopte. Ik gilde en vroeg wat ze aan het doen was. Ze had zeker tien centimeter van haar krullen afgeknipt en er waren allemaal lelijke happen uit.

Klasgenoten vonden het niet mooi

Ik nam haar mee naar beneden en daar zag ik pas echt hoe slecht haar kapsel eraan toe was. Direct vroeg ik haar waarom ze haar krullen had afgeknipt. Ze vertelde dat ze niet blij was met haar krullen, omdat haar klasgenoten het niet mooi vonden. Eén vriendje had gezegd dat hij het maar raar vond, die gekke krullen van haar. Ze wilde daarom net zoals haar vriendjes en vriendinnetjes ook steil haar en hoopte dat te krijgen door haar krullen af te knippen.

Naar de kapper

De volgende dag heb ik mijn dochter thuis van school gehouden en ben ik direct met haar naar de kapper gegaan. Er moest een groot stuk vanaf om alles weer mooi te krijgen. Al die jaren sparen waren helemaal voor niets geweest. Ik baalde ervan. Clara baalde ook van haar actie, zeker nadat ik had uitgelegd dat zij juist erg speciaal was met zulke mooie krullen.

Gesprek met school

De dag daarna heb ik met de juf gesproken en zij besloot het ter sprake te brengen in de klas. De moeder van het jongetje uit Clara’s klas had gehoord wat er was gebeurd en had ook gehoord dat haar zoon had gezegd dat Clara’s krullen maar gek waren. Ze bood haar excuses aan en zou thuis ook nog eens het gesprek aangaan met haar zoon. Inmiddels zijn we wat maanden verder en is Clara’s haar weer lekker aan het groeien. Gelukkig. Hopelijk wordt het net zo mooi en lang als eerst.”

Kinderen slapen steeds slechter en dít is volgens wetenschappers de oorzaak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.