Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Nieuws 2 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Een Huis Vol: ‘Voor de laatste keer een eerste verjaardag vieren vind ik best een dingetje’

Ook deze kerstvakantie kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen van het populaire tv-programma Een Huis Vol. We volgen vier grote gezinnen tijdens hun zomervakantie, waar het uiteraard alles behalve saai is.

We volgen de familie Buddenbruck met 11 kinderen en 1 kleinkind, de familie Jelies met 9 kinderen, de familie Zeldenrust met 8 kinderen en de familie Cudogham met 7 kinderen. Alle vier de families zijn al eerder in Een Huis Vol verschenen en zijn dus bekenden bij het publiek.

Geen broodtrommels vullen

In de eerste week van Een Huis Vol hadden de gezinnen zomervakantie, waar ze stuk voor stuk aan toe waren. Ook de ouders vonden het fijn, omdat ze eindelijk even geen broodtrommels meer hoefden te vullen en niet meer alle kinderen op tijd op school hoefden te krijgen. In plaats daarvan moesten de kinderen natuurlijk wel vermaakt worden, wat lastig kan zijn met zoveel kinderen thuis.

De familie Buddenbruck woont in Duitsland en is bezig met het verbouwen van de keuken. Vader Rob heeft tot twee keer toe via internet een tweedehands keuken op de kop getikt, maar de eerste paste niet en het is nog spannend of de tweede wel past.

Zijn vrouw Thaila begint haar eigen kapsalon, waar Rob ook nog het één en ander aan moet verbouwen. Helaas gaat het allemaal niet zo snel zoals hij had gehoopt. “We hebben nu de keuken en de kapsalon die verbouwd moet worden, dat is te veel rommel voor mij. Ik moet dat allemaal doen en ik ga dat ook doen, alleen ik raak er gestrest van. Het kost allemaal zoveel tijd”, vertelt Rob.

Laatste keer een eerste verjaardag vieren

Bij de familie Jelies geniet iedereen van de vakantie en vieren ze een speciale dag, namelijk de eerste verjaardag van negende kind Johni. Moeder Janneke heeft hier toch wat moeite mee. “Ik denk dat het de laatste keer is dat we een eerste verjaardag vieren. En dat vind ik best een dingetje. Ik geniet heel erg van die babytijd, dit is dan echt een afsluiting. Het komt nooit meer terug.”

Omdat de familie niet op vakantie gaat, besluiten Janneke en Johan een bootje te kopen waar de kinderen gezellig in kunnen varen. De kinderen zijn erg enthousiast, maar Johan misschien nog wel het meest. “De Kameleon is hier niks bij, dat is gewoon een slappe aftreksel van de familie Jelies boot. Dit is echt vakantie, dit is echt genieten”, zegt Johan.

Hele gezin op het schip

De familie Zeldenrust verblijft een paar dagen met het hele gezin op het schip waar vader Jozua werkt. Omdat hij geen vakantie heeft, kunnen ze op deze manier toch even met z’n allen samenzijn. Na een paar dagen vertrekt moeder Jantina met de jongste kinderen, omdat zij zwemles hebben, wat niet bepaald onbelangrijk is voor schipperskinderen.

Wanneer twee dochters mogen afzwemmen, stijgt de spanning bij Jozua en Jantina. “Twee weken geleden ging het supergoed, maar vorige week maandag zei de badmeester dat als Jaira de borstcrawl zo blijft doen, ze niet gaat afzwemmen”, vertelt Jantina. “Opeens zwom ze met één arm en met de andere deed ze de borstcrawl. Ze mocht nog een paar keer extra oefenen, maar nu is het voor het echie. Ik vind het echt heel spannend.”

Eigen vakantiehuisje

Voor de familie Cudogham was er één groot hoogtepunt in de zomervakantie: hun eigen vakantiehuisje in IJmuiden. Dit huisje heeft een emotionele waarde voor het gezin, met name voor moeder Cynthia. Het huisje is namelijk gekocht van de erfenis van haar vader. “Dit is een verlengstuk van wat mijn ouders hebben gezaaid, dat oogsten wij nu. Zo zie ik het.”

Aan het huisje moet nog een hoop gebeuren, maar als dat eenmaal af is, vieren ze dat met een feestje voor vrienden en familie. En het huisje krijgt ook een naam: Tondre La Vie. “Tondre is het Franse woord voor maaien. De toplaag van wat er nu is, is weg, dat zijn opa en oma, maar er blijft wat voor jullie over. Daarom heb ik voor tondre la vie gekozen, oftewel maai het leven”, vertelt Cynthia trots.

Nieuwe scholen en nieuwe schoolspullen

In de laatste paar afleveringen zagen we dat voor de meeste gezinnen de vakantie er alweer op zat en de kinderen weer naar school moesten. Kinderen gaan naar nieuwe scholen en er worden schoolspullen gekocht. Hoe dit verder gaat, zien we deze week, in de laatste afleveringen van dit seizoen van Een Huis Vol.

Volle Bak Bij De Baumgards op vakantie: ‘We gaan twee dagen weg en je neemt een koffer mee voor zes weken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.