Laura Saija
Laura Saija Puber 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Iris (43): ‘Mijn zoon stinkt enorm naar zweet’

De zweetlucht van puberjongens is misschien wel het minst aangename van de hele puberteit. Hier kan Iris over meepraten. Haar zoon stinkt namelijk vreselijk naar zweet. “Hij heeft geen idee hoe erg hij stinkt.”

“Net zestien was Arjan toen hij interesse kreeg in de sportschool. Hij was sinds zijn groeispurt in de puberteit een lange, dunne jongen en daar wilde hij verandering in brengen.

Zweetlucht

Trainen in de sportschool leek hem de oplossing. Natuurlijk moedigde ik dit alleen maar aan. Zelf ben ik ook een enthousiast sporter en ik was blij dat hij een hobby gevonden had.

Arjan begon meteen actief twee keer per week naar de sportschool te gaan. Samen met een vriend ging hij helemaal op in zijn nieuwe hobby.

Zweetlucht in kleding

Ze begonnen zich ook te verdiepen in voeding en eiwitshakes. Eigenlijk meteen toen Arjan naar de sportschool ging, begon ik de zweetlucht op te merken.

Vaak ging Arjan na het sporten niet meteen douchen, maar maakte hij eerst een eiwit shake en bleef hij nog even hangen op de bank. Niet heel hygiënisch, maar dit begreep ik wel. De zweetlucht bleef op deze manier wel in huis hangen en trok helemaal in zijn kleren.

Penetrante geur

Pas nu Arjan drie tot vier keer per week naar de sportschool gaat, wordt de zweetlucht ondraaglijk. Zijn kleding stinkt een uur in de wind en ik kon de was niet bijhouden. De penetrante geur vult meteen de kamer als hij binnenkomt na het sporten.

Laatst heb ik goede deodorant voor Arjan gekocht. Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij zijn sportkleding meteen in de was moet gooien en moet douchen als hij heeft gesport, maar volgens mij is de boodschap nog niet duidelijk genoeg. Hij heeft geen idee hoe erg hij stinkt.

Onhygiënisch

Inmiddels begin ik de zweetlucht ook overdag te ruiken. Soms doet Arjan tussendoor wat oefeningen met gewichten en zelfs daar begint hij enorm van te zweten. Ik doe alles om hem te stimuleren om te douchen en was zijn kleding dagelijks, maar het helpt niet.

Ik kan hem moeilijk dwingen om elk uur een ander shirt aan te trekken. Ook ben ik bang dat andere mensen hem vies vinden of dat wij allemaal onhygiënisch zijn. Wij wonen met hem in huis, maar je zal maar naast hem moeten zitten op school. Dat moeten andere kinderen ook ruiken.”

Astrid (47): ‘Mijn zoon reed mijn auto in de prak met drank op’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.