Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 10 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Alleenstaande moeder Lana moet elke maand van haar ouders lenen: ‘De kosten lopen maar op’

Het leven wordt steeds duurder, zo ook voor Lana. Ze werkt, krijgt elke maand toeslagen, maar alsnog is het niet genoeg. “Gelukkig kunnen mijn ouders mij helpen, maar wat als ze dat niet meer kunnen?”

“Tot twee jaar geleden had ik alles op een rijtje. Ik was getrouwd met mijn jeugdliefde Jan en samen kregen we twee kinderen, van nu zestien en vijftien. Ook had ik een leuke baan. Mijn jeugdliefde werd helaas verliefd op een ander en wilde scheiden. Van de een op andere dag was hij niet meer in ons leven. 

Alles voor de kinderen

Omdat de kinderen veel verdriet hadden van zijn plotselinge vertrek, wilde ik hun niet nog meer verdriet doen. Ik wilde daarom alles op alles zetten om in ons huis te kunnen blijven wonen. Ik wist dat het geen makkelijke opgave ging worden, maar alles voor de kinderen. 

Moeilijke tijd

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en is het leven als alleenstaande moeder allesbehalve makkelijk. Ik ben fulltime gaan werken, heb alle toeslagen aangevraagd die ik kon aanvragen, maar toch kom ik niet uit. De kosten lopen maar op. Gelukkig kunnen mijn ouders mij helpen, maar wat als ze dat niet meer kunnen?

Elke maand hulp van ouders

Ik ben mijn ouders enorm dankbaar dat ze mij elke maand maand weer helpen. Ze zien zelf ook wel hoe hard ik werk en hoe hard ik mijn best doe om mijn hoofd boven water te houden. De kosten voor het huis zijn hoog en de kinderen kosten veel. Voor mezelf geef ik bijna niets uit, ik loop nog steeds in kleding van jaren geleden en ben inmiddels al een jaar niet naar de kapper geweest. Wat ik te kort heb, meestal een paar honderd euro per maand, geven zij aan mij. Ik noem het lenen, want uiteindelijk wil ik het ze allemaal teruggeven. Of ze willen of niet. Ik ben ze eeuwig dankbaar. 

Toekomst

Voor mij is het nu echt nog een paar jaar uitzitten, tot de kinderen op kamers gaan. Ze willen graag studeren en daarnaast gaan werken, dus als zij uit huis zijn kan ik zelf kleiner gaan wonen. Dat moet ook wel, want als de kinderen volwassen zijn, zullen ook alle toeslagen verdwijnen. Ondanks dat het op dit moment zwaar is, zie ik de toekomst wel rooskleurig in. Ik heb er in ieder geval alles aan gedaan om deze verdrietige situatie zo goed mogelijk op te vangen.”

De portemonnee van Lianne: ‘We hebben geen huur- of hypotheekkosten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.