Redactie
Redactie Ouders 9 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Er bestaat een ‘perfect aantal kinderen’, blijkt uit onderzoek!

Het is een vraag waar veel ouders mee bezig zijn: met hoeveel kinderen zullen we ons het gelukkigst en meest compleet voelen? Het antwoord is niet heel simpel, helemaal niet als je het bevooroordeelde mensen bespreekt.

Toch blijkt uit een nieuw onderzoek dat er een ‘perfect aantal kinderen’ bestaat. En dan hebben we het over vier kinderen.

Het onderzoek

In een studie uitgevoerd door dr. Bronwyn Harman van de Edith Cowan University in Perth, bleek dat ouders met vier (of meer!) kinderen de gelukkigste ouders zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zo blijkt! En hoewel er ouders zijn van grote gezinnen die veel chaos en financiële problemen hebben, gaven ze allemaal aan dat het wordt gecompenseerd door de vreugde die een groot gezin met zich meebrengt.

LEES OOK: 18x leuk aan een groot gezin

Vier kids? Dan ben je gelukkig!

Dit resultaat kwam uit het onderzoek van Harman. Hij volgde voor vijf jaar families van verschillende groottes. Daarnaast sprak hij met de ouders over zelfvertrouwen, hun sociaal vangnet, veerkracht en hun algemene tevredenheid over het leven. Daaruit bleek dus dat de gezinnen die vier of meer kinderen hebben, het allerhoogst scoorden op het gebied van tevredenheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.