Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 10 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Ana: ‘Mijn ex dook na vijftien jaar op om een band op te bouwen met onze zoon’

Ana was acht maanden zwanger toen haar vriend haar verliet voor een ander. Sindsdien heeft hij nooit meer naar haar en hun kind omgekeken. Ze was dan ook in shock toen haar ex na vijftien jaar opdook, omdat hij een band met zijn zoon wilde opbouwen. “Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik voelde woede, heel veel woede.”

“Toen ik twintig jaar was raakte ik onverwacht zwanger. Mijn familie was er niet blij mee, maar dat maakte mij niet uit. Samen met mijn vriend Raul kon ik de wereld aan. Toen ik acht maanden zwanger was werd hij opeens verliefd op een ander. Mijn hart was gebroken. Raul verdween uit mijn leven en ik bleef achter met mijn baby, Manuel.

Goede familieband

De komst van Manuel zorgde ervoor dat mijn familie bij elkaar kwam. We hadden nooit een goede familieband gehad, maar de komst Manuel veranderde dat. Door hem werd de familieband heel innig. Mijn moeder paste op hem als ik aan het studeren was en mijn vader ging met hem voetballen als ik een dagje met vriendinnen wilde zijn. Ik had veel steun aan mijn ouders en ik was daar heel erg blij mee.

Grote liefde

Manuel was geliefd bij iedereen. Niet alleen was hij mijn grote liefde, ook iedereen in de buurt was dol op hem. Hij groeide uit tot de ideale zoon. Manuel was niet alleen lief en behulpzaam, hij deed het ook goed op school en hij was een van de beste spelers van zijn voetbalteam. Hij maakte mij ontzettend trots en ik het vond het daardoor geweldig om moeder te zijn.

Vragen naar vader

Toen hij ongeveer tien jaar was vroeg hij af en toe iets over zijn vader. Hij vroeg zich bijvoorbeeld af waar hij was en waarom hij hem nooit had opgezocht. Het deed me pijn om te zien dat hij hier best verdrietig over was. Gelukkig was mijn vader meer dan een opa voor hem. Hij was ook de vaderfiguur in zijn leven. Mijn vader leerde hem veel en hielp hem met alles.

Ex voor de deur

Vorig jaar op de dag van Manuel zijn vijftiende verjaardag ging de deurbel. Ik deed open en verwachtte de taart die gebracht zou worden. Het was alleen niet de taart maar mijn ex Raul die voor de deur stond. Ik dacht dat ik het niet goed zag, maar toen ik besefte dat hij het echt was, begon mijn bloed te koken. Ik vroeg wat hij kwam doen en waarom hij na vijftien jaar opeens opdook. Hij vertelde dat hij spijt had en dat hij graag een band wilde opbouwen met onze zoon. Ik voelde woede, heel veel woede.

Vijftien jaar te laat

Manuel kwam naar de deur en vroeg wie hij was. Toen Raul vertelde dat hij zijn vader was en dat hij graag een band met hem wilde opbouwen zei Manuel direct dat hij al een vaderfiguur in zijn leven had, namelijk zijn opa. Hij vroeg aan Raul of hij weg wilde gaan, want hij was vijftien jaar te laat. Toen Raul was vertrokken kon ik alleen maar trots zijn op mijn zoon. Hij vertelde mij, dat ik er altijd voor hem ben geweest en dat hij dat niet over zijn vader kon zeggen. Dat zijn vader er nooit voor hem was geweest had hem veel verdriet gedaan, maar hij was blij dat hij het zo getroffen had met mij en zijn opa en oma.

Contact opgenomen

Raul heeft in de maanden erna nog drie keer voor de deur gestaan en daarna hebben we niets meer van hem gehoord. Het is nu een jaar geleden, dat hij voor het laatst contact zocht. Manuel heeft hem duidelijk gemaakt dat hij hem niet in zijn leven wil, dus hopelijk respecteert hij dat en blijft hij weg.”

6x op deze manieren krijg jij een hecht gezin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.