Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 16 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Sander (39): ‘Mijn ex zet de kinderen steeds meer tegen mij op’ 

Het moment dat de ex van Sander hem vertelde dat zij wilde scheiden, zal hij nooit vergeten. Met een gebroken hart verhuisde hij naar een andere woning. Hij had gehoopt dat het contact met zijn kinderen door de scheiding niet zou veranderen, maar helaas was dat wel het geval. Zijn ex zet de kinderen steeds meer tegen hem op. “Mijn ex vertelt allemaal leugens en gemene dingen over mij met maar één doel: de kinderen bij mij weghouden.”

“Zeven jaar lang had ik een relatie met Samira. Na een jaar besloten we te trouwen. Niet lang daarna bleek ze zwanger van onze oudste dochter. Twee jaar daarna werd onze jongste dochter geboren. Op dat moment was ons gezin compleet. We genoten enorm van onze meiden.

Andere baan

Samira vond de combinatie moederschap en haar werk erg zwaar. Ze vertelde dat ze liever bij onze dochters thuis wilde blijven. Ik gunde haar dat, dus ik besloot om te gaan solliciteren op een andere baan. Zo zou ik dan wel vaak in het buitenland zijn, maar ik zou dan wel zoveel geld gaan verdienen, dat zij niet meer hoefde te werken. Ik kreeg de baan en wisselde mijn leven in Nederland af met een leven in Noorwegen.

Scheiden

In de vier jaar dat ik keihard werkte om mijn gezin alles te geven heeft Samira iemand gevonden waar ze haar leven liever mee wil delen. Bij thuiskomst uit Noorwegen vertelde ze mij dat ze wilde scheiden. Ze had volgens haar iemand gevonden die er wel voor haar was. Mijn hart brak, ik was voor haar op zoek gegaan naar een baan die meer betaalde, zodat zij bij de kinderen kon blijven. Ik deed alles voor mijn gezin en hoopte op nog een kans. Samira wist zeker dat ze wilde scheiden, dus het enige wat ik kon doen was het accepteren.

Verhuizen

Via een familielid kon ik een appartement in de buurt huren. Mijn ex en ik bespraken wanneer onze dochters bij mij zouden zijn: om het weekend en de helft van de vakanties. In mijn nieuwe appartement maakte ik een mooie kamer voor de meiden, waar ze zich thuis zouden voelen. Het eerste jaar ging het, ondanks mijn verdriet en onbegrip, goed. Extra pijnlijk was het dat mijn ex binnen enkele maanden zwanger was van haar nieuwe vriend. Ondanks alles probeerde ik me te focussen op mijn kinderen. De meiden waren blij als ze een weekend bij mij waren. Wel was het afscheid telkens moeilijk.

Ex zet kinderen tegen mij op

Na het eerste jaar merkte ik dat mijn kinderen met steeds meer tegenzin naar mij toekwamen. Ze huilden vaak wanneer ik ze kwam halen. Ook maakten ze als ze bij mij waren steeds meer gekke opmerkingen. Zo zeiden ze bijvoorbeeld dat hun moeder had gezegd, dat ik ze niet wilde zien en vroegen ze of dit echt zo was. Ik werd hier erg verdrietig van. Toch probeerde ik de weekenden en vakanties leuk te maken en herinneringen te maken.

Alleen jongste dochter

Helaas zijn we inmiddels op het punt gekomen, dat mijn oudste dochter niet meer naar mij toe wil. Ze zegt dat ze het leuker bij haar moeder heeft en daar wil zijn. Ik wil haar niet dwingen, dus accepteer ik het maar. Mijn jongste dochter komt nog wel, maar voor hoe lang? Mijn ex vertelt allemaal leugens en gemene dingen over mij met maar één doel: de kinderen bij mij weghouden. Ik geniet nu van elke minuut met mijn jongste dochter, want binnenkort heeft mijn ex haar misschien ook zover gekregen dat ze niet meer naar mij toe wil komen. Het is een verdrietige situatie.”

Dit is de gemiddelde leeftijd waarop kinderen uit huis gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.