Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 4 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Losgaan met je kids: op deze festivals zijn kinderen geen bezwaar

Het festivalseizoen staat voor de deur en menigeen kan niet wachten om ein-de-lijk weer buiten met de voetjes van de vloer te gaan. Je kunt natuurlijk met je vrienden of partner gaan, maar bij sommige festivals kun je ook gerust je kids meenemen. Wij zetten de leukste festivals voor jou en je kinderen op een rij.

Tijd om de festivaloutfits uit de kast te trekken voor jou én je kinderen, want deze feestjes in de binnen- én buitenlucht wil je niet missen.

Festivals voor jou en je kinderen

En nee, dit zijn geen festivals waar alleen je kind het naar zijn zin heeft. Dit zijn écht festivals voor het hele gezin!

Kidsstock

Op 11 juni vind de tweede editie van Kidsstock plaats. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor voor een dag vol vermaak voor jong en oud. Denk hierbij aan een uniek programma dat wordt verdeeld over meerdere podia, waarbij muziek de rode draad is. De acts variëren van de iconische band VOF de Kunst tot en met Bankzitters (bekend van YouTube) en duo-optredens van Nederlandse top DJ’s met hun kids. Ga ook zeker aan de wandel om verrast te worden door een bijzondere mix van rondlopend theater en vermaak. Of schuif aan bij een van de vele workshops waar wordt geknutseld en nieuwe skills worden geleerd. Uiteraard kan er op deze dag ook genoeg lekkers worden gegeten bij de foodtrucks, zoals poffertjes of pizza’s, en voor de ouders is er een fijne wijnbar met een gevarieerd aanbod.

Extra leuk: J/M Ouders mag kaarten verloten! Dus wil jij op 11 juni naar Kidsstock? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Op 12 mei kiezen wij twee winnaars die met hun +1 en kids kunnen komen!

De Parade

De Parade keert terug in 2023, van juni tot september vind je dit populaire theaterfestival achtereenvolgend in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Iedere dag is er een gezellige KinderParade met verschillende theater- en muziekvoorstellingen en workshops voor jong en oud. Je kan ook zelf poffertjes bakken en natuurlijk ontbreekt de Zweefmolen niet!

Kids & Billies

Een rock & roll muziekfestival waar kinderen welkom zijn. Dat is Kids & Billies, op zaterdag 17 juni vind je dit festival in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Twee podia met rock ‘n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ‘n blues tot garagepunk. Al meer dan 20 jaar kenmerkt het muziekfestival zich door de kindvriendelijke opzet en zijn er genoeg leuke activiteiten met een link naar rock ‘n roll voor de koters.

Into The Great Wide Open

Inmiddels landelijk bekend en enorm populair onder gezinnen. Into The Great Wide Open is een heerlijk festival voor het hele gezin om de zomer af te sluiten. Middenin de natuur, van 31 augustus tot en met 3 september, op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende muziek, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Tuckerville

Blof, Meau, Chef’special en Ilse de Lange, je vindt ze allemaal op 9 september in Enschede tijdens Tuckerville. Het leuke is; dit is een festival voor de hele familie! Zo kunnen de jongste Tuckervillers in Kidsville genieten van allerlei activiteiten. Dit jaar kunnen ze zich bijvoorbeeld uitleven tijdens vossenjacht, rondracen op mini-trekkers of puzzelen in een escaperoom.

30 low-budget zomeractiviteiten voor in de vakantie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.