Sanne Verweij
Sanne Verweij Ouders 4 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

11x dít doet elke ouder als de oppas komt

Om zes uur is het weer zover: jullie gaan een keer uit eten en de oppas staat weer voor de deur. Zal dat wel goed gaan? Zal ze leuk zijn? De zenuwen gieren door je lijf en daarom was jij al uren geleden voorbereid als ze eindelijk voor de deur staat.

De oppas is eigenlijk de redder in nood als je een keer aan een avond zonder de kids toe bent. Alle ouders reageren weer anders op de oppas: sommige rennen zo snel mogelijk de deur uit, waar anderen even afwachten en de situatie inschatten.

Dit doet elke ouder als de oppas komt

Toch durven wij wel te zeggen dat bijna elke ouder deze dingen doet (en ja, ook de ik-wil-zo-snel-mogelijk-weg-ouders).

Stalken?

Ook al wil je het niet, de meeste ontkomen er niet aan. Zeker als dit de eerste keer is met deze oppas, dan wil je toch even checken wie het is. Stiekem op social media rondneuzen is daarom helemaal zo gek niet.

(Moeder)gevoel

Je gevoel is toch het eerste wat naar boven komt als je het jonge meisje voor het eerst ziet. Is ze niet te jong? En moet je die gaten broek zien… Even diep ademen! Als je weer kijkt, zie je dat ze het hartstikke gezellig heeft met je kind. Je gevoel zegt dat het wel goed moet komen vanavond.

De eerste keer

Is de oppas er voor de eerste keer? Dan doen jullie eerst een voorstelrondje, of nou ja eerder een verhoor. Op wat voor school zit je? Hoe lang doe je al oppaswerk? Hou je eigenlijk wel van kinderen?

De kids voorstellen

Hoewel de oppas je oké lijkt, is het ook belangrijk dat het klikt met je kind. Het voorstellen aan elkaar is spannend en daar blijf je natuurlijk net iets te lang bij staan.

Alles tien keer uitleggen

Hoe laat je kind naar bed moet, wat ze wel en niet mogen eten, waar het staat en dan maakt het niet uit of je een vaste oppas hebt of niet. Alles moet dubbel gezegd worden zodat het zeker weten blijft hangen.

Instructies

Voor de zekerheid zet je ook nog eens alles op papier. Voor als de oppas het dan toch vergeet.

Contactgegevens

“Weet je zeker dat je ons nummer hebt?”

Bellen

“Je kan altijd bellen, hè. Als er iets is, gelijk doen!”

De chips staat al klaar

Dat het nog niet eens acht uur is, maakt niks uit. De oppas mag niet verhongeren dus heb jij al een zak met chips in de la gelegd, de snoeppot aangewezen en de koektrommel laten ziet terwijl jouw kleine er verlekkerd bij staat te kijken.

Het geld klaarleggen

Jij weet al precies hoe laat jullie thuis zijn en hebt allang berekend hoeveel jullie dat gaat kosten. In dat ene schaaltje boven in de kast ligt het geld te branden om aan het eind van de avond mee naar huis te gaan met de oppas.

Hij mag echt niet later naar bed

De bedtijd is strikt en die volgen jullie ook altijd op, anders wordt de kleine een chagrijnig monstertje de volgende dag. Als jij hem de volgende ochtend met een boze blik op bed ziet zitten, weet je alweer hoe laat het is. Of beter gezegd: hoe laat het gisteren werd.

9x dingen die het aangenamer maken voor de oppas van je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.