Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 29 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Florian wil niet dat zijn dochter (16) met haar vriendje op vakantie gaat: ‘Doet ze maar als ze 18 is’

De dochter van Florian heeft al bijna een jaar vaste verkering. Nu heeft haar vriendje aan haar gevraagd of ze met hem op vakantie mag. Florian steekt daar een stokje voor. “Echt niet dat zij samen op een kamer slapen.”

“Mijn dochter Chloë is niet alleen knap, maar ook nog eens slim. Ze is zestien en ik ben ontzettend trots op haar. Sinds negen maanden heeft Chloë een vriendje, Martijn. Het is een aardige jongen, maar verder weet ik nog niet zo goed wat ik van hem moet vinden. 

Naar Zuid-Frankrijk

Wij gaan iedere zomer naar ons familiehuis in het zuiden van Frankrijk. Ook deze zomer staat het weer op de planning. Heerlijk zonnen, zwemmen en lekker eten. En dat zes weken lang. Ik kijk er ieder jaar erg naar uit, net als de rest van het gezin. Toen ik laatst aan Chloë vroeg of ze er ook weer zo’n zin in had, merkte ik dat ze minder enthousiast reageerde dan anders. Na doorvragen kwam de aap al snel uit de mouw. 

Met vriendje op vakantie

Chloë vroeg of ze dit jaar iets korter mee kon naar Frankrijk. Bijvoorbeeld drie of vier weken. Ik vond het gek, want ze vond het altijd heerlijk. Toen ik haar vroeg of ze misschien niet zo lang vrij kon krijgen van haar bijbaantje, zei ze dat dát niet het geval was. Dat kon gewoon, maar er was wel iets anders dat speelde. Martijn had gevraagd of ze alleen met hem twee weken op vakantie wilde gaan. 

Niet samen op een kamer slapen

Martijn wilde met haar naar een warme bestemming zoals Spanje, om daar naar het strand te gaan en te gaan feesten. Ik wist niet wat ik hoorde en zei direct dat het feest niet doorging. Ten eerste wilde ik niet dat ze samen op een kamer zouden slapen. Ten tweede vond ik twee weken voor een eerste vakantie veel te lang. Daarnaast wist ik ook nog niet of ik hem echt kon vertrouwen met mijn dochter, dus nee. Ik keurde het idee gelijk af en vertelde dat ze dat kon doen als ze achttien was, maar eerder niet. 

Boze dochter

Sindsdien heb ik een boze dochter die helemaal niet meer mee wil naar ons familiehuis in Zuid-Frankrijk. Ze vindt mij maar een slechte vader die haar niets gunt. En ik vind haar een boze en verwende dochter, die denkt dat er geen regels zijn. Wat betreft vriendjes ben ik heel duidelijk. Niet samen in een bed en zeker geen twee weken samen op vakantie. Dan maar boos, het maakt me niet uit.”

Had ik maar nooit… ‘De vriendin van mijn zoon meegenomen op wintersport’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.