Laura Saija
Laura Saija Geld 20 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

7 tips van moeders die nooit teveel geld uitgeven

Eén van de meest uitdagende taken als ouder is het managen van het budget. Je hebt namelijk niet meer alleen met jezelf te maken, maar het leven van de kinderen hangt letterlijk af van hoe jij je geld uitgeeft. En natuurlijk willen we ook wat in het leven en niet puur alleen overleven.

Daarom is het fijn om wat geld over te kunnen houden, ook al lijkt het soms een uitdaging. Het is gelukkig niet onmogelijk om financieel verstandig te zijn en tegelijkertijd een gelukkig en vervuld gezinsleven te leiden.

Nooit teveel geld uitgeven

Veel moeders hebben door de jaren heen slimme strategieën ontwikkeld om geld te besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van leven. Hier zijn 7 waardevolle tips van deze doorgewinterde budgetbewakers.

1. Winkelen met een doel

Een van de meest effectieve manieren om te voorkomen dat je te veel geld uitgeeft, is door gericht te winkelen. Voordat je naar de winkel gaat, maak een lijstje van de benodigdheden en houd je eraan. Vermijd impulsaankopen en laat je niet verleiden door aanbiedingen van items die je niet echt nodig hebt.

2. Houd je huis opgeruimd

Een opgeruimd huis is niet alleen prettig om in te wonen, het bespaart ook geld. Hoe vaak gebeurt het niet dat je iets koopt wat je al bezit, maar simpelweg niet kunt vinden tussen de rommel? Door je huis georganiseerd te houden, weet je altijd wat je hebt en hoef je geen dubbele aankopen te doen.

3. Maak gebruik van kortingen en acties

Veel moeders maken slim gebruik van kortingen en acties om geld te besparen op dagelijkse boodschappen en andere benodigdheden. Maar ook op grotere uitgaven. Wat dacht je van vroegboekkorting op vakanties? Of spaarpunten voor een uitje naar het pretpark?

4. Kook thuis

Het bereiden van maaltijden thuis is niet alleen gezonder, maar ook goedkoper dan uit eten gaan. Moeders die zuinig zijn met hun budget, plannen vaak hun maaltijden vooruit en maken gebruik van restjes om voedselverspilling te voorkomen. Hebben jullie al een kliekjesdag?

5. Zeg abonnementen af

Neem de tijd om je abonnementen te bekijken en overweeg of je ze echt nodig hebt. Veel gezinnen betalen voor abonnementen waar ze nauwelijks gebruik van maken. Heb je Disney+ alleen omdat je kinderen eens per week Frozen kijken? Of heb je een boekenabonnement op je e-reader maar heb je nooit tijd om te lezen?

6. Zoek naar tweedehands opties

Voor veel spullen is het niet nodig om het altijd gloednieuw te kopen. Moeders die slim met hun geld omgaan, zoeken vaak naar tweedehands opties voor kleding, meubels, en speelgoed. Het is soms even zoeken, maar uiteindelijk bespaar je een hoop en het is ook nog beter voor het milieu.

7. Investeer in kwaliteit

Hoewel het verleidelijk kan zijn om altijd voor de goedkoopste optie te gaan, is het soms beter om te investeren in kwaliteit. Goedkopere producten gaan vaak minder lang mee en moeten sneller vervangen worden, wat uiteindelijk duurder kan uitpakken. Door te investeren in kwaliteitsproducten besparen moeders op de lange termijn geld.

Kleedgeld, krijgt jouw kind wel genoeg?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.