Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 28 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Angela’s zoon werd gesnapt terwijl hij een gebouw volspoot met graffiti: “Hij moest naar Bureau Halt”

Terwijl Angela op een etentje was, ging de telefoon. Haar zoon was aangehouden, omdat hij graffiti had gespoten op een gebouw. “Mijn zoon graffiti spuiten? Ik wist helemaal niet, dat hij zich daarmee bezighield.”

“Mijn zoon Bink is behoorlijk creatief. Mijn ex is kunstenaar en ik kan niets anders zeggen dan dat hij de liefde voor kunst aan hem heeft doorgegeven. Buiten school tekent Bink veel en maakt hij de mooiste dingen. Ik ben dan ook heel erg trots op hem, maar laatst is er wel iets voorgevallen, waar ik minder blij van werd.

Avond naar een verjaardag

Mijn beste vriendin werd veertig jaar en gaf een etentje waar ik mij erg op verheugde. Bink zou die avond met onze buurjongen afspreken en bij ons thuis film gaan kijken. Dit deed hij wel vaker en dat ging altijd erg goed. Ik maakte me dan ook totaal geen zorgen.

Jammer van het toetje

Net nadat ik het toetje had besteld, een heerlijke crème brûlée, ging mijn telefoon. Toen ik opnam hoorde ik dat ik een politieagent aan de lijn had. Ik schrok me rot. Was er iets met Bink gebeurd? Gelukkig ging het allemaal goed met hem, maar de politieagent vertelde wel dat hij mee naar het politiebureau was genomen. Hij had namelijk graffiti gespoten op een gebouw. Mijn zoon graffiti spuiten? Ik wist helemaal niet dat hij zich daarmee bezighield. Ik stapte direct in de auto en reed naar het politiebureau.

Op het politiebureau

Eenmaal op het politiebureau zag ik Bink daar zitten. Hij was zich doodgeschrokken. Hij vertelde mij dat de buurjongen uiteindelijk niet kon, dus hij wilde graag eens graffiti proberen. Blijkbaar had hij van mijn ex die week daarvoor spuitbussen gekregen, dus ging hij aan de slag. Ik zag foto’s van zijn kunstwerk en ik kan niet anders zeggen dan dat het mooi was, zeker voor een eerste keer, maar slim was het natuurlijk niet.

Bureau Halt

Omdat dit de eerste keer was dat Bink zoiets had gedaan, moest hij naar bureau Halt. Daar werd meerdere keren met hem gesproken. Ook heeft hij uiteindelijk een werkopdracht gekregen: hij mocht zelf de graffiti weghalen. Dat was nog een hele klus, maar hij heeft het er zelf opgespoten, dus het was niet meer dan normaal dat hij het er ook weer af moest halen. Daarnaast moest hij zijn excuses aanbieden aan de eigenaar van het pand.

Leerschool

Bink heeft veel van dit incident geleerd en nog steeds voelt hij zich er rot over. Inmiddels hebben we een muur in zijn kamer vrijgemaakt, waar hij aan de slag kan met zijn graffiti. Op die manier hoeft hij het niet meer stiekem buiten te doen. Dit is beter voor iedereen.

Waarom overleggen beter is dan je kind een beslissing opleggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.