Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Gamen 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

5x geweldloze games die je jouw kind met een gerust hart kan laten spelen

Kinderen en gamen, voor veel ouders is het een lastig hoofdstuk in de opvoeding. Want, naast het vraagstuk en de eeuwige strijd om hoe lang een kind mag spelen. Is er ook nog de vraag: wat laat je ze wél en wat laat je ze niet spelen. Met deze geweldloze games maak je in ieder geval een veilige keuze.

Veel ouders vinden gamen een beetje “eng”. Vaak omdat ze zelf niet goed weten wat de games precies inhouden. Geweld in games is daarbij één van de dingen die veel ouders afkeuren. Maar welke games blijven er dan eigenlijk nog over?

Wat is Among Us? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Geweldloze games voor je kind

Deze geweldloze games zijn een goed en veilig alternatief voor je kind, als je niet wil dat hij of zij bijvoorbeeld schietspellen speelt.

1. Animal Crossing

Animal Crossing is een simulatiespel dat beschikbaar is op de Nintendo Switch. In dit spel verander je een verlaten eiland in een groeiende en bloeiende gemeenschap. Het spel heeft de leeftijdsclassificatie van 3 jaar en ouder en bevat geen geweld. Bovendien kun je ook niet echt winnen of verliezen, wat het spel helemaal kindvriendelijk maakt.

2. FIFA

FIFA is inmiddels wereldberoemd. Het voetbalspel komt ieder seizoen met een nieuwe versie, en als speler voetbal je met je team tegen iemand anders, of tegen de “computer”. Meer dan een tackel komt er qua geweld niet in voor, en daarmee is het spel dus zeker geschikt voor kinderen. De leeftijdsclassificatie is dan ook 3 jaar en ouder.

3. Fall Guys

Een vrolijk, cartoonachtige game is Fall Guys. Deze game kent geen agressie of geweld. En heeft dan ook volgens Kijkwijzer de PEGI classificatie van 3 jaar en ouder. Geschikt voor kleine kinderen dus. Maar vergis je niet, hoewel het spel makkelijk lijkt is het eigenlijk best lastig.

Wat is Fall Guys? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

4. Super Mario Party

Eigenlijk zijn alle Mario games redelijk geweldloos en hebben ze bijna allemaal een PEGI classificatie van 3 jaar en ouder. Super Mario Party is een verzameling van mini-games die je met meerdere mensen tegelijk op de Nintendo Switch kunt spelen. Niet alleen geweldloos dus, maar ook nog eens gezellig samen en sociaal.

5. Just Dance

Geen geweld, wél calorieën verbranden. Bij Just Dance gaat het erom dat je de dansjes die je op je scherm ziet zo goed mogelijk na doet. En dat is zelfs voor de allerkleinsten (en de alleroudsten) nog leuk om te doen. Een echt spel voor een gezellige avond met het gezin dus!

Wat is Brawl Stars? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.