Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 4 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Spelenderwijs slim worden met geld: deze app helpt je kind daarbij

Ben je op zoek naar een manier om je kind spelenderwijs met geld om te leren gaan? De Gimi-app bevat allerlei spelletjes en opdrachten waardoor je kind meer gevoel krijgt bij de waarde van geld. Handig, zeker als je merkt dat er nog weleens wat verwarring heerst.

“Ik liep met mijn zoontje in de supermarkt en hij mocht de boodschappen in het karretje doen”, vertelt Joy (27). “Op de een of andere manier koos hij steeds van alles de duurste variant. De duurste yoghurt, de duurste rozijnen, de duurste muesli… Dus ik zei: nee schat, dat kunnen we allemaal niet betalen.”

“’Toch wel met het pasje?’ vroeg hij toen heel verbaasd. Ik realiseerde me ineens dat hij dacht dat je met een betaalpas eindeloos kunt betalen. Aan de ene kant heel grappig en schattig, maar ik dacht wel: hoe kan ik hem op een leuke manier uitleggen dat het zo niet werkt?”

Gimi App: spelenderwijs met geld omgaan

Het is een probleem waar veel ouders mee worstelen, want door pinnen en online betalen wordt geld steeds minder zichtbaar. Voor kinderen is het dus lastig om daar een gevoel bij te krijgen. En dat terwijl uit onderzoek van het Nibud blijkt dat kinderen die van huis uit leren omgaan met geld, later minder vaak in de schulden komen.

De Gimi-app kan daarbij helpen. In deze app leert je kind spelenderwijs met geld omgaan. Aan de hand van spaardoelen instellen, betaalde klusjes toevoegen en geld verdienen en quizjes en spelletjes.

Heitje voor karweitje

Je kind kan in de Gimi-app bijvoorbeeld zelf spaardoelen instellen. Als ouder kun je klusjes klaarzetten – Heitje voor karweitje – zodat je kind elke keer als er een klusje af is wat geld verdient om dichter bij het spaardoel te komen. En dat alles in een veilige, online omgeving. Bij de jongerenrekening van ABN AMRO krijgt je kind gratis toegang tot de premium versie van de Gimi-app. Daarmee kun je spaardoelen instellen en Gimi koppelen aan een betaalrekening.

In samenwerking met ABN AMRO

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.