Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 15 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘een brommer voor mijn zoon gekocht’ 

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Gerdien (45). Gerdien heeft spijt dat ze een brommer voor haar zoon heeft gekocht.

“Wij wonen in een klein dorp, waardoor mijn zoon altijd een uur heen en een uur terug heeft moeten fietsen naar de middelbare school. Door weer en wind ging hij op de fiets. Later, toen we wat meer geld hadden, ging hij met slecht weer ook weleens met de bus.

Openbaar vervoer alleen tijdens spitsuren

In ons dorp gaat de bus maar één keer per uur behalve tussen 7.00 en 10.00 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur. Helaas kwam het ook voor dat de bus te laat was of uitviel, waardoor mijn kind te laat op school kwam of niet meer van school terug kon komen. Op zulke momenten kon ik hem alsnog met de auto ophalen.

Hard sparen voor een brommer

Met het vooruitzicht dat hij nog verder moet reizen als hij aan zijn vervolgopleiding begint, hebben mijn man en ik hard gespaard om onze zoon, voor zijn zestiende verjaardag, een brommer te geven. Het was zijn grootste droom en met hard werken hebben wij zijn droom kunnen laten uitkomen. Vier maanden geleden, op zijn zestiende verjaardag, kreeg hij een brommer en lessen om zijn brommerrijbewijs te halen. Een aantal weken later had hij dat in the pocket.

Dankbaar kind

Wat was ik blij om te zien dat mijn kind zo dankbaar was. Hij vertelde dat hij nooit meer te laat op school zou komen en het zou niet meer uitmaken of de bus te laat kwam of helemaal uitviel. Hij had zijn eigen brommer, waarmee hij overal naartoe kon rijden. Ik was blij voor hem, tot ik zag wat hij ermee had gedaan.

Opgevoerde brommer

Al binnen twee weken had hij zijn brommer laten opvoeren. Ook zag ik hem een keer vanuit de auto op zijn brommer rijden. Hij reed als een gek en hij lijkt op dat ding geen angsten te kennen. Hij rijdt ook veel te hard. Ik zag dat hij minimaal 70 kilometer per uur reed, waar hij maar 30 kilometer per uur mocht. Na hem aangesproken te hebben op zijn gedrag, vond hij dat ik me niet moest aanstellen. Hij vond dat ik overdreef.

Spijt dat ik een brommer voor mijn zoon heb gekocht

Ik heb inmiddels spijt dat ik een brommer voor mijn zoon heb gekocht. Doordat zijn brommer is opgevoerd en hij gevaarlijk aan het rondrijden is op dat ding, ben ik bang dat het misgaat. Hij rijdt als een gek en soms zelfs door rood, hoorde ik van mijn man. Hij was onze zoon laatst ook een keer tegengekomen. Elke dag weer ben ik bang dat er wat gebeurd. Stel je voor dat hij een ongeluk veroorzaakt waarbij iemand gewond raakt? Ik zou het mijzelf nooit vergeven.”

Had ik maar nooit… ‘Zoveel geld uitgegeven aan een sweet sixteen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.