Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 3 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Had ik maar nooit… ‘Mijn kind een klap in haar gezicht gegeven’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Claudia (43). Claudia heeft spijt dat ze haar dochter een klap in haar gezicht heeft gegeven.

Mijn dochter van dertien is sinds een paar maanden een echte puber. Dwars, slecht luisteren, geen advies aannemen: alles is al voorbij gekomen. Toen ze laatst voor de zoveelste keer een dwarse bui had en niet wilde luisteren, werd ik erg boos. Ik was helemaal klaar met haar gedrag. Voordat ik het wist gaf ik haar met mijn vlakke hand een klap in haar gezicht. Een klap die hard aankwam, want haar wang werd direct vuurrood.

Direct spijt

Ze rende huilend en schreeuwend haar kamer in. Ook ik barstte in tranen uit. Ik had direct spijt van mijn stomme actie. Hoe had ik mijn dochter nu een klap in haar gezicht kunnen geven? Waarom kon ik mij niet inhouden? Ik herkende mezelf niet meer. Ik probeerde het direct goed te maken met haar en ik heb diezelfde dag wel tien keer mijn excuses aangeboden. Helaas hielp het allemaal niet, ze kwam de rest van die dag haar kamer niet meer uit.

Alles veranderd

Sinds dit voorval is onze relatie erg veranderd. Ze lijkt zelfs bang voor mij. Waar ze eerder nog weleens zomaar een knuffel kwam brengen of een knuffel kwam halen, doet ze dat niet meer. Sterker nog, als ik dichtbij haar kom doet ze direct een paar stappen achteruit of ze doet haar handen voor haar gezicht en draait haar hoofd weg. Ze is dan vast bang dat ik haar weer een klap wil geven.

Moederhart huilt

Elke dag weer huilt mijn moederhart. Ik wil dat het weer gaat worden zoals vroeger. Ik mis mijn dwarse puber, zo erg waren haar buien nu ook weer niet. Elke dag heb ik er verdriet van. Ik had haar gewoon nooit mogen aanraken. Hopelijk kunnen we er binnenkort eens samen over praten, want zelfs met mij praten wil ze liever niet meer. Daarnaast heb ik ook voorgesteld om met iemand anders erbij te praten, maar helaas. Ik ben bang dat ik het nog wel even duurt voordat het weer goed is tussen, hoe moeilijk ik dat ook vind.”

9 voordelen van scheiden. Ook voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.