Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 21 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Had ik maar nooit… ‘Mijn kleuter zo vaak achter de iPad gezet’

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Lauren (35). Lauren heeft spijt dat ze haar kleuter zo vaak achter de iPad heeft gezet.

“Ik ben een alleenstaande moeder en ik zit nooit stil. Ik werk fulltime en heb daarnaast de volledige zorg over mijn vierjarige kleuter Semmie. Omdat ik als ik thuiskom van mijn werk weleens rustig televisie wilde kijken, kocht ik een iPad voor haar. Dan kon zij ook even ontspannen en lekker een serie kijken.

Strenge afspraken

Voordat ik de iPad aan Semmie gaf, maakte ik afspraken over het gebruik met haar. Zo mocht de iPad alleen maar aan als ik dat zei. Ze mocht er in ieder geval niet om zeuren. De eerste weken ging het goed. Ze maakte er sporadisch gebruik van.

Steeds vaker aan

Tijdens een weekend is het er toch ingeslopen. Ik voelde me niet lekker en Semmie was ook niet helemaal fit. We besloten het weekend lekker rustig aan te doen. Ik keek twee dagen lang series en Semmie zat op haar iPad films te kijken. Het was heerlijk rustig. Ook daarna pakte ik de iPad er steeds vaker bij. Als ik even een tijdschrift wilde lezen, een serie wilde kijken of even uitgebreid in bad wilde met een maskertje. Semmie was altijd stil en lief als ze op haar iPad mocht. Ik vond dat ding een uitkomst.

Verslaafd

Ze was lief als ze op de iPad mocht maar ik merkte dat het steeds vaker een strijd werd als ik vroeg of ze de iPad kon inleveren. Ze zette het op het huilen en krijsen. Ik heb toen helaas te vaak toegegeven, om maar geen gillend kind te hebben. Inmiddels is het zo erg, dat ze echt verslaafd is aan de iPad. Zo moet ‘dat ding’, zo noem ik het inmiddels, aan tijdens het eten, als ze naar de wc moet gaat hij mee en als we in de auto zitten staat hij aan. Ook vraagt ze er direct om als ze wakker is.

Spijt van de iPad

Ik heb erg veel spijt dat ik een iPad voor haar heb gekocht. Ik kocht hem om zelf ook even te kunnen ontspannen, maar nu is het gebruik ervan alles behalve ontspannen. Het geeft me alleen maar stress. Van het weekend gebeurde er iets, wat mij enorm aan het denken heeft gezet. Zo ging ik naar een vriendin en zij heeft ook een dochter van dezelfde leeftijd. Ook daar moest de iPad van Semmie aan, terwijl ze daar vroeger altijd leuk speelde. Dit is een eye-opener geweest. Ik ga de iPad verstoppen, er zit niet anders op dan afkicken. Dan heb ik maar een kind in huis dat gilt en krijst om haar iPad. Alles is beter dan een verslaafd kind.”

Eerste schooldag? Dit heeft je kind nodig als hij naar de basisschool gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.