Laura Saija
Laura Saija Feestdagen 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

12x leuke hapjes voor het kerstdiner op school

De feestelijke tijd van het jaar waarin de schoolgangen gevuld worden met de geur van warme chocolademelk, de klanken van vrolijke kerstliedjes en natuurlijk, het langverwachte kerstdiner op school.

Het moment waarop onze kleine feestvierders zich tegoed doen aan lekkernijen die niet alleen heerlijk smaken, maar er ook nog eens feestelijk uitzien.

Kerstdiner

Om de kerststress te verlichten en de creativiteit te laten stromen, presenteren wij met trots: 15x leuke hapjes voor het kerstdiner op school.

1. Kerstboom pizzapuntjes

Transformeer gewone pizzapuntjes tot betoverende kerstbomen door ze te versieren met kleurrijke paprika- en tomatensterren. Een knapperige traktatie waar de kinderen dol op zullen zijn!

2. Rendier brownies

Maak schattige rendieren van brownie bites door ze te versieren met pretzels als geweien en snoepjes als ogen. Een zoete traktatie met een vleugje kerstmagie.

3. Sneeuwpop kaasballetjes

Rol kleine kaasballetjes in kaasrasp om schattige sneeuwpoppen te creëren. Voeg mini-wortels toe als neuzen en zwarte olijven als ogen voor een speelse touch.

4. Fruitige kerstprikkers

Rijg druiven, aardbeien en kiwi op prikkers om kleurrijke kerstkransjes te maken. Een gezonde en feestelijke traktatie die zeker in de smaak zal vallen.

5. Kerstman aardbeien

Verander aardbeien in kleine kerstmannetjes door ze te dippen in witte chocolade en ze te versieren met hagelslag als ogen en een schattige marshmallow als muts.

6. Kerstster sandwiches

Gebruik een sterrenvorm om sandwiches uit te snijden en versier ze met plakjes komkommer, tomaat en kaas. Een hartige traktatie die er net zo goed uitziet als hij smaakt.

7. Gingerbread popcorn

Maak popcornballen met een vleugje gember en versier ze met snoepjes in de vorm van kerstkransjes. Een knapperige en feestelijke lekkernij voor de popcornliefhebbers.

8. Kerstvormige kaasplank

Snijd kaas in feestelijke vormen zoals sterren en kerstbomen en serveer ze met crackers en druiven. Een smakelijke en eenvoudige traktatie die gegarandeerd in de smaak zal vallen.

9. Sneeuwpop marshmallowpops

Doop marshmallows in witte chocolade, voeg pretzels toe als armen en knoopjes, en gebruik gekleurde snoepjes voor de ogen en neus. Een speelse traktatie die zowel zoet als knapperig is.

10. Kerstman groenteplank

Snijd groenten in de vorm van kerstmannetjes en serveer ze met een smakelijke dipsaus. Een gezonde en leuke manier om wat groen op het bord van de kinderen te krijgen.

11. Kerstengel cakepops

Maak cakepops in de vorm van engeltjes en versier ze met glazuur en gekleurde pareltjes. Een hemelse traktatie voor de zoetekauwen onder ons.

12. Fruitige kerstboom

Maak een kerstboom van verschillende soorten fruit zoals druiven, aardbeien en ananas. Een verfrissende traktatie die niet alleen lekker is, maar er ook prachtig uitziet.

Do’s en don’ts voor het kerstdiner op school, volgens leraren: ‘Geen ongesneden stokbrood’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.