Manners.nl
Manners.nl Vrije Tijd 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Er is nu een LEGO Home Alone-set, en hij zit van zolder tot kelder vol details

Een van de beste kerstcadeaus voor 2021 is deze Home Alone-bouwset van LEGO. Het huis van Kevin McCallister zit vol details uit de meest bekeken kerstfilm van de laatste decennia.

De nieuwe bouwset is ontstaan vanuit LEGO Ideas, wat betekent dat het huis van Kevin McCallister door een fan is ontworpen. Alex Storozhuk uit Oekraïne bedacht de set. “Ik groeide op met Home Alone en deze set brengt nostalgie en herinneringen terug”, zegt hij in een blogpost.

De Home Alone-bouwset van LEGO

De uiteindelijke bouwset bestaat uit 3.955 onderdelen en vijf minifiguren. Onder hen uiteraard Kevin en de twee inbrekers Harry en Marv. Ook de moeder van Kevin en die oude grijze man met de schep maken onderdeel uit van de set.

home alone lego

Het huis uit de film Home Alone is vanaf de zolder tot de kelder na te bouwen en daarbij vliegen de details je om de oren. De kachel in de kelder met een LEGO-verlichtingssteen, een functie om een strijkijzer te laten vallen, slingerende verfblikken, vallende boekenplanken, een tokkelbaan van de zolder naar de boomhut, en ga zo maar door. Elke verdieping van het huis is afneembaar en de muren en het dak kunnen open, zodat je overal goed bij kunt.

Via de website van LEGO is de Home Alone-bouwset te koop voor 249,95 euro. Naleveringen (de eerste lichting was in no-time uitverkocht) worden vanaf 25 november geleverd. Geen geduld? Weet dan dat de set ook te koop is via Bol.com, maar daar betaal je wel wat meer.

Grootste Ideas-set tot nu toe

Met de 3.955 onderdelen is de Home Alone-bouwset de grootste Ideas-set ooit. De grootste LEGO-bouwset ooit is de Titanic, die een paar weken geleden werd onthuld.

Dan is er ook nog de op een na grootste Star Wars-bouwset ooit, die eerder deze maand werd onthuld. Dat is deze AT-AT.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Er is nu een LEGO Home Alone-set, en hij zit van zolder tot kelder vol details
Sluiten