Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 12 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Karin (43): ‘We gingen karten met een kinderfeestje en dat liep slecht af’

Wat een leuk en gezellig kinderfeestje had moeten worden, kreeg een dramatisch einde. Karin vertelt over het feestje van haar zoon die tien jaar werd. “Het enige wat ik zag was heel veel bloed.”

Karin (43): “Hij had zo’n zin in zijn kinderfeestje, mijn zoon die jarig was. Met een paar klasgenoten zouden we naar de kartbaan gaan. Outdoor karten was zijn grote wens en omdat hij tien jaar werd, lieten we die in vervulling gaan. Ik vond het vreselijk eng eigenlijk – die auto’s gaan zo hard. Maar hij had het er al maanden over.

Op de dag zelf kon hij niet wachten van enthousiasme. Zijn klasgenootjes werden bij ons thuis gebracht en met twee auto’s reden mijn man en ik met alle kinderen naar de kartbaan. Alle kinderen hadden er zin in, dus ik werd ook steeds wat enthousiaster. Een voor een werden ze in een pak met helm gehesen. Ze kregen een uitgebreide uitleg en vervolgens kregen ze allemaal een kart om in te racen tegen elkaar. Het werd toen al een echte strijd.

Ze vlogen door de bochten

Die karts kunnen relatief gezien niet zo hard, zo’n 45 kilometer per uur, maar voor een kind is dat natuurlijk heel erg hard. Bovendien is het sowieso een enorme klap als je met 45 kilometer per uur ergens tegenaan rijdt. Maar, de meneer van de kartbaan verzekerde me ervan dat ze goed beschermd zaten en dat kinderen meestal niet meteen keihard gaan rijden. Hij heeft daar heel veel kinderfeestjes meegemaakt, dus ik probeerde daar op te vertrouwen.

De kinderen konden een paar rondes gaan racen. Wij als ouders deden niet mee, maar keken toe vanaf de kant op een veilige plek. Het startschot klonk en daar gingen ze. Inderdaad, eerst voorzichtig en even aftasten wat je allemaal kon doen met zo’n ding. Maar na een paar rondes gingen ze sneller en sneller. Ze haalden elkaar in en vlogen door de bochten. Alles ging goed en iedereen leek er plezier in te hebben tot dat ene moment. Een van de karts (ik kon ze allang niet meer uit elkaar houden) vloog uit de bocht en reed heel hard tegen de rand van de kartbaan aan.

Een dramatisch einde van het kinderfeestje

Mijn hart zat in m’n keel en ik stond even verstijfd van schrik. De karts werden stil gelegd en een paar mensen van de kartbaan renden naar de kart die gebotst was tegen de rand. Ze haalden mijn zoontje eruit en het enige wat ik zag was heel veel bloed. Ik wilde naar hem toe, maar kon de racebaan niet op. Gelukkig kwamen ze hem snel brengen en ook de ambulance was al gebeld. Hij had de klap opgevangen met zijn hoofd waardoor zijn voortanden eruit geschoten waren. Het was echt een verschrikkelijk gezicht: zo veel bloed en mijn kind hard huilend zonder tanden.

Mijn man ging snel naar de kart om een tand te zoeken, de ander vonden we in zijn helm. We hebben nog ‘geluk’ gehad dat de wortels er nog aan zaten en ik wist wat we moesten doen. Uiteindelijk heeft daardoor de tandarts zijn tanden er weer in kunnen zetten en heeft hij er niets aan over gehouden. Behalve heel veel schrik. En karten wil hij nooit meer…”

Zó organiseer je een perfect ‘Encanto’ kinderfeestje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.