Sanne Verweij
Sanne Verweij Ouders 5 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

9x zo weet je dat de vader van je kind jouw soulmate is

We kennen de sprookjes allemaal: hand in hand lopen de hoofdpersonen hun happily ever after tegemoet. Toch is dat in het echte leven niet altijd zo. Jij en de vader van je kind kunnen ruziemaken als de besten en halen zo nogal eens het bloed onder elkaars nagels vandaan. Zijn jullie dan wel voor elkaar bestemd; is je partner wel je soulmate?

Vaak worden partners met soulmates vergeleken vanwege het romantische aspect, maar een vriend of familielid kan ook je soulmate zijn. Al geloof je misschien niet in soulmates, je gelooft waarschijnlijk wel in de diepe connectie die je met je partner voelt.

Tekenen dat jouw partner je soulmate is

Je hoeft natuurlijk niet alle kenmerken aan te kruisen; als jij en je partner gelukkig zijn, dan is dat meestal al genoeg.

1. Liefde op het eerste gezicht?

Hoewel het niet per sé liefde op het eerste gezicht hoeft te zijn, voel je vaak wel gelijk een connectie met je soulmate bij de ontmoeting. Soms kan het zijn alsof je diegene al jaren kent.

2. Onvoorwaardelijke liefde

Hoewel dit ook erg negatief kan zijn als het gaat om toxische relaties, is onvoorwaardelijke liefde ook een heel mooi teken. Doordat de liefde voor je partner zo groot is, is er ook geduld en begrip voor elkaar. Je accepteert elkaar zoals je bent.

3. Eye to eye

Jullie oogcontact is intens: je kan je wederhelft een blik geven en hij weet wat je bedoelt. Je kan wegdromen in de anders ogen en je veilig en vredig voelen.

4. Aantrekkingskracht tussen soulmates

Je voelt je aangetrokken door de ander. Niet alleen door oogcontact, maar ook lichamelijk worden jullie als magneten naar elkaar toegetrokken.

5. Op dezelfde golflengte

Als je een verbinding met iemand hebt, kan de empathie voor elkaar veel sterker voelen dan je ooit met anderen hebt gehad. Soms kun je zelfs elkaars zinnen afmaken, de anders gedachten raden of weten hoe de ander zich voelt.

6. Groei

De beste relaties moedigen je aan om te groeien in wegen die je zelf niet had voorzien. Je soulmate leert je anders kijken naar het leven of jezelf te verbreden en ontwikkelen.

7. Supporter

Er is er altijd eentje die je altijd steunt en als dat je partner is, heb je daar een hele goede aan. Iemand die altijd voor je klaar staat is erg belangrijk; diegene geeft je de liefde en bemoediging die je nodig hebt.

8. Het niet met elkaar eens zijn

Hoewel het belangrijk is om elkaar te steunen, kan je het nooit 100 procent met elkaar eens zijn. Het bloed onder elkaars nagels vandaan krijgen, kan dus zeker nog steeds als soulmates. Soms stippelt je partner een probleem aan waar jij helemaal niet op zat te wachten, maar wat wel aangepakt moet worden. Het mooie aan de liefde voor elkaar is dat je daar niet in blijft hangen en juist het beste in elkaar naar boven haalt.

9. Timing

Sommigen zeggen dat je je wederhelft (onbewust) aantrekt wanneer je diegene het meest nodig hebt. Dus ga eens na: wanneer hebben jullie elkaar ontmoet?

Dominique (44): ‘Ik heb een affaire met een vrouw die zwanger is van een ander’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.