Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 5 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijktip voor tieners: het krachtige en hartverwarmende Heartstopper

Er is een hoop leuks te streamen momenteel. Hadden we het vorige week nog over Hello, Goodbye and Everything in Betweennu is er alweer een heerlijke tienertip. De serie Heartstopper op Netflix.

Dit is not your average highschool-serie.

Heartstopper op Netflix

Heartstopper is een Brits lhbtqia+-verhaal, gebaseerd op de gelijknamige graphic roman van Alice Oseman. Zij bracht dit boek uit in 2019 en sindsdien zijn er al miljoenen exemplaren verkocht.

Charlie en Nick

Heartstopper vertelt het verhaal over de lieve, zachtaardige Charlie die in de klas op de middelbare school naast rugbyspeler Nick komt te zitten. Charlie raakt verliefd op Nick. Hier lijkt het verhaal op een typische cliché: Charlie is niet cool, Nick is dat wel. Maar toch is Heartstopper allesbehalve cliché. De twee jongens raken bevriend en hun onwaarschijnlijke vriendschap groeit uit tot een onverwachte romance. Dat is voor Charlie wennen, maar ook zeker voor Nick en al zijn stoere vrienden. De tieners beginnen aan een reis van zelfontdekking en zelfacceptatie, een reis die niet zonder slag of stoot gaat.

Waarom wil je Heartstopper zien?

Allereerst wil je Heartstopper zien omdat deze serie niet afgezaagd is. Ten tweede zetten de 18-jarige Joe Locke (Charlie) en Kit Connor (Nick) fantastische rollen neer. Aflevering na aflevering blijven deze personages trouw aan hun lieve, zachtaardige en beschermende zelf. Hoe beter de jongens elkaar en zichzelf leren kennen, hoe meer je ze gaat waarderen. Voor een tiener werkt hun eigenheid absoluut inspirerend. En ook al zie je Charlie, Nick en hun vrienden worstelen, de personages hebben hun hart op de juiste plaats en komen graag voor zichzelf én hun vrienden op. Inspirerend, ik zei het al.

En nog een reden om deze achtdelige serie te kijken is de bijrol van Olivia Cole, die je natuurlijk kent uit The Crown. Zij speelt Sarah Nelson, de begripvolle en lieve moeder van Nick.

Statement tijdens de London Pride

Ook niet onbelangrijk: de acteurs blijken ook buiten de set zich in te zetten voor lhbtqia+-rechten. Een groot deel van de cast (Joe Locke, Kit Connor, Corinna Brown, Sebastian Croft, Tobie Donovan en Kizzy Edgell) liep afgelopen weekend mee tijdens de Pride in Londen. Daar werden ze lastig gevallen door homofobe boomers. De reactie van Joe en zijn vrienden? Nog harder dansen op I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houston. Het fragment is gefilmd door Kit Connor (Nick in de serie) en inmiddels miljoenen keren bekeken op Twitter.

Helemaal nieuw is de serie niet, sinds eind april staan alle acht afleveringen op Netflix. Eind mei is bekend geworden dat de coming of age-serie een tweede en derde seizoen krijgt.

De beste series en films voor elf- en twaalfjarigen op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.