Laura Saija
Laura Saija Vrije Tijd 31 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Themataart en levensechte Elsa op je kinderfeestje? Terug naar de eenvoud van de jaren negentig

Het moet steeds groter, gekker en vooral duurder. Hedendaagse kinderfeestjes lijken steeds meer over-the-top te gaan. De kosten lopen al gauw in de honderden euro’s.

Toch roepen herinneringen aan eenvoudige, maar onvergetelijke feestjes bij ouders die zijn opgegroeid in de jaren negentig, warme gevoelens op.

Kinderfeestjes in de jaren negentig

Kinderfeestjes in de jaren negentig waren redelijk eenvoudig. Ouders versierden de kamer met een paar ballonnen, bakten een simpele taart en lieten de kinderen vrij spelen. De nadruk lag niet op een kinderfeestje met dure activiteiten, maar op het samenzijn.

Het draaide allemaal om plezier hebben en genieten van elkaars gezelschap, zonder de druk van perfectie. Een enkele keer werd er een uitstapje gedaan naar het zwembad, de bowlingbaan of McDonald’s.

In tegenstelling tot nu lijken veel kinderfeestjes Instagram-waardig, duur en perfect. De hoogtepunten worden vervolgens uiteraard op de socials gedeeld, waardoor de lat voor andere ouders vaak ook weer hoog ligt.

Professionele themafeesten

Van thematische decoraties tot op maat gemaakte taarten en professionele entertainers: ouders voelen soms de druk om elk detail te plannen. Hoewel deze feesten ongetwijfeld indruk maken, kunnen ze ook leiden tot stress en onnodige financiële lasten voor ouders.

Moet het een wedstrijd zijn om de meest originele, overvloedige en aparte te zijn? Of gaat het erom lol te hebben met vriendjes en vriendinnetjes? Misschien kunnen we een stap terug doen van de overdreven verwachtingen en teruggaan naar de eenvoud van vroeger (zoals deze gratis kinderfeestjes).

8 moeders vertellen over de kinderfeestjes in de jaren negentig

Brenda: “We organiseerden altijd thuisfeestjes met spelletjes als koekhappen en spijkerpoepen. Simpel, maar zo leuk voor de kinderen!”

Irene: “Mijn zoon wilde altijd naar McDonald’s voor zijn verjaardagsfeestje. Het was makkelijk voor mij en de kinderen hadden de tijd van hun leven.”

Slaapfeestje

Anja: “Ik herinner me nog de keer dat we een slaapfeestje hadden voor mijn dochter. Het was een complete chaos, maar ze hadden zoveel plezier.”

Chantal: “We organiseerden vaak speurtochten in de buurt. Het was een geweldige manier om de kinderen buiten actief te houden.”

Zwemfeestje

Susan: “We hadden vaak zwemfeestjes in het lokale zwembad. Achteraf kregen alle kinderen een patatje.”

Jeanette: “Mijn dochter was dol op themafeestjes. Ik herinner me een keer dat we een prinsessenfeestje hadden en dat alle kinderen verkleed mochten komen. Ik schminkte alle kinderen dan zelf.”

Knutselen

Yvonne: “Mijn dochter was erg creatief, dus we organiseerden vaak thuis knutselworkshops voor haar feestje. Het was altijd een succes.”

Sylvia: “Bowlen was altijd een hit voor de verjaardagen van mijn dochter. Ze hielden van de competitie en natuurlijk van de pizza!”

7 tips voor het organiseren van het eerste kinderfeestje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.