Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 30 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Kirsten (36): ‘Een jaar na onze scheiding, trouwt hij al met een ander’

Kirsten en haar man Freek zijn twaalf jaar samen als hij de relatie verbreekt. Nu een jaar na de scheiding trouwt hij met een ander, terwijl hij altijd tegen Kirsten zei dat hij niet in het huwelijk geloofde. “Alleen om praktische redenen zijn we toen ik zwanger was geregistreerd partnerschap aangegaan.”

“Tijdens mijn studie leerde ik Freek kennen. We waren vanaf het begin een verliefd stelletje en deden alles samen. Al snel gingen we samenwonen. Na onze studie gingen we allebei werken en kochten we een huis. Als ik er nu op terugkijk, zie ik wel in dat alles vaak moeizaam verliep. Deze grote stappen in ons leven waren altijd mijn idee. Ik nam altijd het initiatief en hij ging daar uiteindelijk in mee.

Het voortouw nemen

Ik dacht dat hij gewoon niet zo’n ondernemend type was. Daarom probeerde ik het voortouw te nemen en knopen door te hakken, ook voor hem. Natuurlijk hadden we het wel over onze toekomstdromen en lagen we in dit opzicht zeker ook wel op één lijn. Het leek alleen of ik altijd een stapje voor liep.

Ik wilde dolgraag kinderen, maar Freek was afhoudend. Toen wij tien jaar samen waren kregen we uiteindelijk Seb. Ik wist dat Freek niet in het huwelijk geloofde, maar om praktische redenen zijn we toen ik zwanger was een geregistreerd partnerschap aangegaan.

Pieken en dalen

Twee jaar later werd Elle geboren. Het was fantastisch, ik had alles. Een mooi huis en een mooi gezin. De relatie tussen Freek en mij kende pieken en dalen, maar dit was naar mijn mening niet alarmerend. Ja, we hadden minder tijd voor elkaar toen we eenmaal kinderen hadden, maar dat hebben de meeste jonge ouders toch?

Allebei hadden we een vrij drukke baan dus het leven kon nog wel eens langs elkaar heen lopen. Ik hield mij voor dat we deze tropenjaren door moesten en dat had ik ook wel voor de kinderen over. Totdat Freek rond de eerste verjaardag van Elle vertelde dat hij toe was aan iets anders…

Afstandelijk

De laatste maanden voor onze scheiding merkte ik dat Freek afstandelijker werd. Na een relatie van twaalf jaar dacht ik dat het gewoon een slechte periode was, een fase waar we doorheen moesten. Ik probeerde er wel met hem over te praten, maar het leek erop dat hij het gewoon druk had. Zelf had ik het ook druk genoeg met werk en de kinderen.

Het kwam voor mij als complete verrassing dat Freek ‘toe was aan iets anders’. Ik had helemaal niet in de gaten dat de relatie zo slecht ging. Hij kon ook niet uitleggen wat hij dan wel wilde, maar hij verzekerde mij er van dat het niet ging om een andere vrouw.

Alleenstaande moeder

Freek gaf ook meteen aan dat hij wilde scheiden en niet meer samen met ons wilde wonen. Ik was boos en teleurgesteld, niet alleen in hem, ook in mezelf. Had ik dan beter met hem moeten praten? Waarom is hij niet eerder naar mij toe gekomen?

Ik werd uit mijn hele leven gerukt. De man met wie ik al twaalf jaar samen was, wilde weg. Ik kwam terecht in een rollercoaster en moest opeens op zoek naar een woning voor mij en de kinderen. Gelukkig kon ik vlak bij mijn ouders een huisje regelen. Aangezien ik overal alleen voor kwam te staan, was alle hulp welkom.

Ten huwelijk gevraagd

Een maand nadat de scheiding rond was, vertelde Freek dat hij een nieuwe relatie had. Ik vond dit heel bizar, maar het viel bij mij wel meteen allemaal op z’n plek. Je hebt namelijk niet opeens binnen een maand een andere relatie. Ik vroeg aan hem of het al langer speelde met die vrouw. Hij ontkent tot op de dag van vandaag dat hij is vreemdgegaan.

Nu een jaar na onze scheiding heeft hij haar ten huwelijk gevraagd. Freek die zo tegen het huwelijk was, heeft haar wél ten huwelijk gevraagd. Ik herken hem niet terug, hij is niet de man waar ik al die jaren samen mee was. Ik hoop wel dat hij nu gevonden heeft waar hij naar op zoek was, maar alleen voor de kinderen. Ik wil niet dat ze nog een scheiding mee moeten maken.”

Marina: ‘We zijn gescheiden, maar delen het huis. Birdnesting bevalt ons prima!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.